Phytodefrisant

Ako postoji jedna stvar oko koje se svi možemo složiti, to je da je neposlušna i frizzy kosa smetnja s kojom se radije ne bismo nosili. Međutim, tijekom zimskih mjeseci s hladnijim temperaturama i povećanim grijanjem u zatvorenom prostoru, glatku, mekanu kosu puno je teže održavati, a kovrčanje je nažalost mnogo češće. Iako, nema potrebe za panikom! Kako bismo vam donijeli savjete kako ukrotiti neposlušnu kosu, poslušali smo celebrity frizera i svestranog spasitelja neposlušne kose, Eduarda Brava, koji je stilizirao kose supermodela poput Belle Hadid i Kaie Gerber. Saznajte zašto vam se kosa razbarušuje, kako spriječiti i kako se nositi s neposlušnom i frizzy kosom.

Zašto vam je kosa neposlušna?

“Neposlušnost kose nastaje kada je kosa suha i nedostaje joj vlage”, počinje Eduardo, stoga je i frizzy kosa uobičajenija tijekom zimskih mjeseci. On nastavlja: „Kad vam je kosa suha, uzrokuje da kutikula – najudaljeniji sloj strukture kose – bude gruba, a kad je vrijeme vlažno, kosa povlači vlagu iz zraka, uzrokujući razbarušenost i kovrčanje kose. ”

Kako spriječiti kovrčanje i neposlušnost kose?

Kako biste spriječili kovrčanje, postoje brojni rituali za njegu kose koji će vam pomoći. Neki od njih jednostavni su kao tehnika sušenja, ali vjerujte nam, doista djeluju.

Izbjegavajte često pranje kose

“Preporučio bih da zdravo vlasište treba čistiti samo šamponom tri do četiri puta tjedno, ovisno o vašoj aktivnosti.” Ako ste aktivni ili često u teretani, možda ćete morati prilagoditi broj pranja kose. Međutim, Eduardo inzistira na tome da „To ne znači da ne možete svakodnevno ispirati kosu. Kosu možete prati svakodnevno, ali umjesto šampona, samo upotrijebite vodu i masirajte vlasište jagodicama prstiju jednu minutu za blaženi mini tretman za njegu kose. ”

Koristite anti frizz šampon za kosu

Vjerujemo u ulaganje u dobar šampon i regenerator, kao i Eduardo: „Prevencija kovrčanja i neposlušnosti kose počinje pod tušem; operite kosu šamponima bez mirisa, silikona, parabena i sulfata. Čisti sastojci njeguju kosu i zaglađuju ju, zadržavajući vlagu kojom ste upravo tretirali kosu. ”

Također bismo preporučili pronalaženje šampona i regeneratora koji odgovaraju vašem tipu kose, jer čak i ako ulažete u dobar šampon, ako formula nije prilagođena potrebama vaše kose, mogla bi povećati frizz-iranje kose. Na primjer, lagana formula neće biti učinkovita za kovrčavu i grubu kosu, a isto tako i teška formula ostavit će tanku kosu masnom. Sva sreća za sve nas – Phyto je osmislio inovativne anti frizz proizvode za njegu kose – liniju Phytodefrisant! To je šampon koji pomaže pri ravnanju kovrčave i discipliniranju neposlušne (tzv. „frizzy“) kose, dok je istovremeno svojom uljnom teksturom njeguje i hrani.

Preskočite sušenje kose oštrim ručnikom

Nakon što pružite svojoj kosi anti frizz tretman, “Pazite da kosu nikada ne trljate ručnikom”, kaže Eduardo. “Umjesto toga, nakon ispiranja kose, koristite češalj sa širokim zubima dok ste još pod tušem i raspetljajte kosu. Zatim rukama iscijedite višak vode. Za sušenje upotrijebite poseban ručnik, po mogućnosti od mikrovlakana ili običnu pamučnu majicu. Poanta je da se kosa osuši bez trenja.”

Kupite svilenu jastučnicu

Ako jednu stvar trebate staviti na Božićnu listu želja, to je svilena jastučnica. Eduardo objašnjava zašto : „Ako bolje razmislite, u krevetu smo (nadamo se) najmanje osam sati, polažemo i trljamo kosu o jastuk koji podupire glavu. Ako imate kovrčavu, neposlušnu kosu, to zapravo može biti najštetnije jer trenje oštećuje kutikulu, uzrokujući nestanak sve one hidratacije koju smo upravo kosi pružili.“

Budite oprezni pri stiliziranju kose

Svi znamo da upotreba aparata za oblikovanje kose oštećuje našu kosu i, kako se pokazalo, “Prekomjerna toplina dugoročno će uzrokovati neposlušnu kosu.“ Dok Eduardo kaže da shvaća: “Ponekad sušenje na zraku jednostavno nije opcija, osobito tijekom zimskih mjeseci.” Međutim, on inzistira na tome da kad koristite aparate za oblikovanje kose toplinom “Pobrinite se da uvijek zaštitite kosu proizvodima bez silikona. Proizvodi bez silikona će nahraniti vašu kosu i ostaviti ju sjajnom, a vrhove ostaviti zdravijima. ”

Chic.hr @chic.hr

Photo: Delmerion