Mini Chef

Ako ste bili na Floridi i posjetili Key West – najjužniju točku poluotoka – do koje se stiže putem mostova koji spajaju komadiće kopna, a mjesto je bliže Kubi nego Miami-ju, zasigurno niste odoljeli njihovoj svjetski poznatoj Key Lime Pie. Sama pomiso na fantastičnu pitu od limete natjera vas da zaplovite u daleke egzotične krajeve i prepustite se okusima i mirisima Kariba.  A ako niste imali priliku posjetiti ovo neobično, živopisno mjesto koje mješa različite kulture, donosimo vam provjereni recept za pitu od limete iz Mini Chef kuhinje. Garantiramo da će zadovoljiti sve okusne pupoljke i nestati u trenu.

Za osnovu: 

  • 400 g suhih keksa (mi smo koristili Digestive)
  • 160 g rastopljenog maslaca

Za kremu:

  • 5 žumanjka
  • 1 limenka kondenziranog slatkog mlijeka
  • 150-200 ml soka od limete (key lime)
  • Naribana korica od 2-3 limete (key lime)

Postupak:

Sameljite kekse i dodajte maslac. Povežite maslac i kekse u kompaktnu smjesu. Obložite kalup, utisnite u njega dobivenu smjesu i ostavite sa strane dok ne izradite kremu. Pjenasto umutite žumanjke i koricu limete koristeći mikser. Mi koristimo Kenwood Titanium Chef Baker u koji samo dodajemo jedan po jedan sastojak jednostavno mjenjajući brzinu mješanja.  Smanjite brzinu i dodajte kondenzirano slatko mlijeko i nastavite miješati maksimalnom brzinom još 3 minute. Ponovo smanjite brzinu mješalice i dodajte sok od limete.  Ulijte kremu u kalup obložen ispečenim keksom i stavite 20 minuta u pećnicu zagrijanu na 180°C.  Kada je pečeno dobro ohladite te dekorirajte po želji slatkim vrhnjem. Mi smo napravili puslice, posuli naribanom koricom limete te tankim trokutićima limete ukrasili našu pitu. 

Bilo je za očekivati da će se pojesti do zadnje mrvice i da to nije kolač koji će ostati i za sutra!

Recept: Mini Chef powered by Kenwood

Photo: Mini Chef