IZAKAYA by Time

Zagrebačka Trešnjevka ”ugostila” je novu azijsku gastro oazu pod nazivom Izakaya. Nakon privremenog zatvaranja mnogima omiljenog restorana i bara Time, na križanju Amruševe i Petrinjske radi preuređenja zgrade, odlučili su se preseliti na novu adresu Selska cesta 90 i pokazati se u malo drugačijem duhu. Izakaya je novi projekt vlasnika Time restorana koji nudi zanimljiv izbor azijskih jela a i interesantnih pića.

Ugostit će svako nepce, a i pogled s obzirom da su se potrudili napraviti ambijent ugodan oku. Glavni akter interijera je definitivno zanimljiv betonski šank koji dominira. Prostor je dugog razvedenog tlocrta te je  vrlo zahvalan, jer pruža danas potrebnu distancu, a opet nudi željenu interakciju. Dizajn je moderan, ugodan i obogaćen indirektnim svjetlima s kojim se istaknula šarmantnost lokala. S detaljima poput Bonsai drva i tople zidne ilustracije se na dobar način naglasila japanska kultura i dizajn. Osim zemljanih boja koje krase prostor odlučili su se i za koncept otvorene kuhinje a za sav dizajn je zaslužan arhitekt Tvrtko Topić. Restoran i bar postigao je s takvim uređenjem oazu opuštenosti u kojoj će se svi osjećati ugodno i dobrodošlo.

Popularna jela i pića predstavljena na novi način

Vlasnik Davor Bienenfeld je zamislio ovu priču kao mjesto na kojem možete popiti kavu i pojesti kolač, uživati u druženju uz pokoji japanski tapas i čašu dobrog vina, sakea, craft piva i koktela koje potpisuje Roman Rabik. Glavni adut svakako je sushi, ali i bunovi te obrok u zdjeli – bowl s pristupačnim cijenama. Kao bar ponosi se spomenutim sakeom, tradicionalno japansko nacionalno alkoholno piće od fermentirane riže, ali i s odličnom listom hrvatskih i uvoznih vina i pjenušaca. Na jelovniku se može pronaći zalogaj za svačiji ukus u bilo koje doba dana. Premda je trenutno onemogućeno s novim mjerama zaviriti u Izakayu, pobrinuli su se da jela pronađu svog vlasnika uz takeaway i dostavu. Dok se vrata bara i restorana opet ne otvore za druženje, želimo vam dobar tek!

Autor teksta: Ivona Kalapač @vonivona

Photo: IZAKAYA by Time