Inspiracije
Ovomjesečno i itekako željno iščekivano inspirativno druženje održalo se u novootvorenom centru Sport Educa u Kaptol Centru. Organizatorica kulturno društvenog događanja Inspiracije, Anita Vukušić Crevar, još jednom je dokazala zašto je ovo događanje toliko isčekivano i popularno u našoj metropoli. Sadržaj obogaćen coocking show-om i nevjerojatnim gostima uz koje su se uzvanici ovog prestižnog događaja odlično proveli, slasno prezalogajili, a najviše naučili.
Mali kulinarski show uz Sana delikatesa proizvode i prezentaciju Kenwood uređaja oduševio je sve prisutne, uz zadivljujuć performans i zvukove Public Hit Factory-a, dvojce glazbenika koji su do kraja dizali atmosferu večeri. Netom pripremljena ukusna jela degustirala su se na licu mjesta uz komentare i odobravanje simpatičnog Lea Jurešića, Zrinke Zekulić poznatu pod brandom Gladuša te dvojce starih pilota Tomislavom Anadolcom i Hrvojem Bušićem, vlasnicima popularnog i nagrađivanog branda Old pilots.
Top gun na hrvatski način
Hrvatska se može ponositi s dvojicom izuzetno uspješnih poduzetnika, Tomislavom Anadolcom i Hrvojem Bušićem, dugogodišnjim prijateljima koji su se upoznali tijekom školovanja za vojne pilote. Zbog prirode posla puno su putovali, a sa putovanja donosili bi uvijek isto piće. Gin. I tako su odlučili svoje omiljeno piće proizvesti u hrvatskoj verziji. Nakon temeljitog istraživanja, eksperimentiranja s različitim sastojcima i procesa destilacije, rođen je Old Pilot’s – gin koji se ističe svojom izvrsnošću.
Posebnost ovog gina leži u tome što je u potpunosti napravljen od najkvalitetnijih hrvatskih sastojaka, aromatičnih prirodnih biljaka poput borovice iz Otočca, anđelike iz Like, naranče iz Opuzena, lista masline s Biokova, lavande s Hvara i kadulje s Velebita. Pažljivo birane biljke i začini pažljivo se destiliraju kako bi se postigla savršena ravnoteža okusa. Borovica, kora naranče, korijander i mnogi drugi pažljivo odabrani sastojci pridonose složenom i bogatom okusu Old Pilot’s gina. Rezultat toga je gin vrhunske kvalitete koji oduševljava ljubitelje gina:
- “Old Pilot’s je plod naše strasti prema ginu i želje da ponudimo nešto najbolje na svjetskom tržištu. Ponosni smo na visoku kvalitetu našeg proizvoda i radujemo se što ga možemo podijeliti s ljubiteljima gina diljem svijeta- izjavio je Tomislav Anadolc.
Old Pilot’s se ističe ne samo po svom izvanrednom okusu, već i po prepoznatljivom dizajnu boce koji kombinira klasičan i suvremen dizajn, te se savršeno uklapa u svaku barsku policu ili kolekciju pića ljubitelja gina. Bocu krase i posebno osmišljeni detalji koji su inspirirani zlatnom erom zrakoplovstva, što pridonosi jedinstvenosti i priči koja stoji iza Old Pilot’s gina.
Old Pilot’s gin je pravi primjer uspješne priče o hrvatskim poduzetnicima koji su svojom poslovnom vizijom, inovativnošću i predanošću stvorili jedan od najboljih ginova na svijetu. Njihova strast prema ginu i poslovna filozofija nastavljaju ih poticati na daljnje inovacije i širenje poslovanja, te se s pravom mogu ponositi svojim uspjesima i prestižnim brendom – Old Pilot’s ginom.
Gladuša
Zrinka je farmaceut po struci, a u srcu sve ostalo: emotivni sanjar, zaljubljenik u zdravu hranu, gurman po genima, veseljak u duši. Vjeruje da je samo nebo granica, a to je i dokazala. Svoje sjajne recepte nesebično djeli na instagram profilu i na svojoj web stranici. Ponosna je ambasadorica Kenwooda za koji kaže da joj olakšava posao u kuhinji, a od milja ga zove Ken. Strast za kuhanjem naslijedila je od mame, koja ju je i upoznala sa raznim egzotičnim namirnicama i zdravom prehranom. No to se promijenilo tijekom studentskih dana kada je zbog manjka vremena najčešće birala brze i nezdrave obroke.
- To se reflektiralo na moje zdravlje i zato bi voljela da ljudi prepoznaju moj rad i trud, a ponajviše ljubav koju gajim prema kuhanju i prenošenju novih znanja i recepata, koji mene oduševljavaju na ovom putu – rekla je Zrinka.
Osvježavajući talent u svijetu gastronomije
Iako Riječanin Leo Jurešić nije pobijedio u kulinarskom showu “MasterChef” – što su mnogi očekivali – po mnogočemu će ostati upamćen. Tada je prvi puta stupio u kontakt s Kenwood uređajima kojima je i danas ostao vjeran. Ističe kako ga nikada nije iznevjerio u preciznosti i savršenstvu teksture. Leo je bio najmlađi među 21 kandidatom, jedini muškarac u top pet, a njegovoj kreativnosti u kombiniranju namirnica i poznavanju kulinarskih tehnika pozavidjeli bi i najbolji chefovi. U kuhanje se zaljubio kad je još u djetinjstvu gledao prvu sezonu MasterChefa.
- Obožavao sam gledati MasterChefa. Tada naučio štošta o kulinarskim tehnikama. Nekoliko godina kasnije ostvario mi se san, a to me dovelo i do prvog kompleksnijeg jela na koje sam i danas jako ponosan – brusketa s kavijarom od bundeve, agar agar i maslinovo ulje.
Tijekom natjecanja Leo je pokazao iznimno širok spektar kulinarskih vještina, a ljubav prema bogatim okusima te izvanrednoj prezentaciji jela odmah su privukli pažnju žirija i publike. Leo je pokazao iznimnu sposobnost snalaženja pod pritiskom, što je često sastavni dio natjecanja MasterChef.
- “MasterChef“ iskustvo je zaista nevjerojatno iskustvo koje mi je pružilo priliku da razvijem svoje vještine, naučim od iskusnih kuhara i steknem nove prijatelje – izjavio je Leo.
Njegova hrabrost u eksperimentiranju s jelima, ali i pažnja prema detaljima u prezentaciji, svakako ga čini zanimljivim i obećavajućim talentom u svijetu gastronomije.
Plan do ljeta i kako se riješiti omraženog celulita
Jedna od aktualnih tema na dogašđanju Inspiracije današnje je bila otvorena diskusija o tretmanima koji potiču mladolik izgled, rješavaju celulit i čine nas njegovanima. Na tu temu istaknula se dr. Liana Ritz, njezina kćer Dunja Ćurković i profesionalan tim iz Ritz Estetike koji posebno ističu da je najvažnije poštivanje individualnosti svakog pacijenta. Ritz Estetika nalazi se u Kranjčevićevoj 50 u Zagrebu, nudi savjete i stručno mišljenje, inovativni pristup, najbolje alate i rješenja za tretmane kože lica i tijela.
- Do mladolikog, atraktivnijeg i zdravijeg izgleda može se doći dosljednošću i upornošću, bez odlaska pod nož – objašnjava dr. Liana Ritz koja je dala i praktični savjet kako se riješiti omraženog celulita i kada je pravo vrijeme za započeti s pripremom tijela za ljeto. Kao što znate, promjene ne dolaze preko noći, a dobri rezultati se ne postižu u zadnji čas, barem ne oni dugoročni i konkretni.
Uz inspirativne goste, za što bolju i veseliju atmosferu, kao i za poklone na tradicionalnoj tomboli, pobrinuli su se i sponzori Inspiracija: Freixenet sa svojim pjenušavim pićem dobrodošlice,Whirlpool, Sana delikatese, kozmetički brend Shiseido, Poliklinika Ritz, ARUN Thai Massage BY LEO. Uz vjerne sponzore i bogate poklon pakete gosti su ostali istinski oduševljeni još jednom inspirativnom večerom.
Autor teksta: Rosie Kugli
Foto: Daniel Brezak