by Mini Chef
Malo drugačija torta iz Mini Chef kuhinje – slana torta od mrkve i graška koju vam donosimo u suradnji s Kenwood Hrvatska. Ovom tortom možete zamjeniti doručak ili servirati umjesto klasičnih sendvič zalogaja kada vam dođu gosti.
Biskvit:
- 6 jaja
- 1/2 dcl maslinovog ulja
- 5 žlica brašna
- 5 skuhanih i zgnječenih mrkvi
Smjesu podijelite u dva dijela te svaki dio stavite u kalup i pecite na 180 stupnjeva cca 20-25 min.
Dok se biskvit peče pripremite filu:
- 300 g skuhanog graška od kojeg napravite pire u blenderu ili štapnim mikserom
- 400 g svježeg sira; mi smo koristili Dukat Zagrebački sir
- 300 g svježeg vrhnja
- sol, papar
- šaka listića mente
Ubacili smo sve u veliku zdjelu i ostalo je odradio Kenwood Titanium Chef Baker – kuhinjski robot vrhunskog dizajna, snažne snage, velike posude i s ugrađenom vagom. Kada je biskvit pečen i ohlađen, kalup u kojem ste pekli obložite prozirnom folijom i stavite jednu koru, zatim stavite pola file te poklopite s drugom korom.
Ostatak file stavite na vrh. Važno je ostati strpljiv, jer ovako spremljena slana torta mora odstajati 24 sata u hladnjaku, a nakon toga servirajte ju poput svake torte. Mi smo ju ukrasili bučinim sjemenkama, ali možete i s drugim povrćem kao što su cherry rajčice ili sl.
Dobar tek!
Recept: Mini Chef
Photo: Mini Chef