Mugler

Posljednja tri desetljeća parfemi brenda Mugler kršili su norme, prkosili vremenu i nadahnjivali svakoga da bude što god poželi. Parfemska voda Angel, ikona i svjetski uspjeh od 1992., utjelovljenje je avangardnog duha Manfreda Thierryja Muglera. Bez presedana u vrijeme lansiranja, Angel odiše bezvremenski odvažnim, senzualnim i modernim duhom. Afirmacija slobode bez granica.

Prepoznatljiv po svojem neusporedivom potpisu koji izaziva ovisnost, Angel je otvorio put potpuno novoj vodećoj olfaktivnoj kategoriji i na taj način zauvijek promijenio svjetsku parfemsku industriju. Od skulpturalnog flakona koji se može ponovno napuniti do snage zajednice – davno prije pojave društvenih mreža – od izraza nove vrste snažne ženstvenosti do kultnih kampanja, Angel je jedinstveni parfem koji je obilježio brojne generacije od svojeg lansiranja. Ove godine parfemska voda Angel slavi 30. godišnjicu, obilježenu novom atraktivnom kampanjom sa sedam inspirativnih i emancipiranih žena. Izvanredan trenutak za izvanredan parfem. Angel je nov zauvijek!

Mugler rasplamsava maštu nesvakidašnjim kreacijama, kako u modi, tako i svojim parfemima.

Kombinirajući zanatsko umijeće i revolucionarnu tehnologiju, Muglerove arhitektonske siluete i snažan mirisni potpis redefiniraju norme ženstvenosti. Čisti izraz avangardnog duha Manfreda Thierryja Muglera, parfemska voda Angel bila je prva mirisna kreacija modne kuće Mugler. Nakon lansiranja 1992., prenio je svijet parfema u novu eru – eru odvažnih i dekadentnih mirisa, sada vodeću olfaktivnu kategoriju. Parfem izgleda gotovo nadnaravno, izvanzemaljski, u nebeskom flakonu: petokraka zvijezda evocira ženstvenost, zaštitu i sudbinu.

Pretkazanje posljednjih 30 godina s jedinstvenim notama pralina, nebeskoplavom tekućinom i notama koje izazivaju ovisnost, Angel zauvijek ostaje iznimno suvremen parfem. Balansirajući dekadenciju i užitak, nevinost i senzualnost, nosi paradoksalnu, složenu i svestranu viziju ženstvenosti koja se čini relevantnijom nego ikada dosad. Mugler predstavlja izrazito unaprijeđenu viziju ženstvenosti sa spektakularnim, iznimno poželjnim i prepoznatljivim kreacijama, koje su prigrlile najpoznatije svjetske zvijezde.

Poznat po bezgraničnoj kreativnosti, Mugler podržava snažnu, energičnu, modernu i senzualnu ženu, univerzalnu figuru koja svoju odvažnu viziju dijeli s parfemima brenda, nadahnjujući svakoga da postane upravo ono što želi. Prema Mugleru, miris je umjetnost metamorfoze. Parfemska voda Angel otkriva osobnost žene te joj daje samopouzdanje i razigranost, potičući je da prigrli užitak i vlastitu dualnost.

Godine 1992. Manfred Thierry Mugler ostvario je ludi san: kreirao je tako neobičan mirisni potpis da je ženama koje ga nose dao fascinantnu i jedinstvenu novu energiju.

Nevjerojatan miris nastao iz ekstravagantne mašte i sjećanja iz djetinjstva – u vrijeme kada su parfemi bili uglavnom suptilni i nisu se isticali – Angel krši konvencije. To je prvi miris koji ne sadrži cvjetne note, već je ispunjen ogromnom količinom visokokvalitetnih sastojaka.

Kao prvi dekadentni jantarni miris, parfemska voda Angel otvorila je put neograničenom užitku zahvaljujući trima iznimno zaraznim notama: Iskričavim i svježim nebeskim notama kalabrijskog bergamota. Ukusnim notama odvažnih i dekadentnih pralina. Bujnim notama pačulija, u kontrastu s putenim dodirom bourbon vanilije.

Kao ulaz u svijet Angela, ovaj nas ekskluzivni sastav odmah prenosi u jedinstvenu, senzualnu dimenziju. Neograničena sloboda utjelovljena je u nebeskoplavoj tekućini parfemske vode Angel, čija je boja bila omiljena Manfredu Thierryju Mugleru.

Mugler, kreativna snaga

Mugler prkosi zakonima vremena i prostora kroz skulpturalne i svestrane radove, kroz snažan čin stvaranja beskrajnih mogućnosti. Spajanjem suprotnosti Muglerov svijet postaje eksperimentalni laboratorij. Nadahnut maštom i oblikovan kulturom, Mugler njeguje avangardni pristup, a stalna potraga za inovacijama spaja stare i nove tehnologije s uvjerenjem da se tradicionalna stručnost može unijeti u suvremene kreacije. Alternativne kulture, umjetnost i humor sukobljavaju se s postojećim konvencijama poradi demokratizacije mode i parfema, koji postaju platforma individualnosti i osobnog ispunjenja.

Danas je Mugler u vlasništvu L’Oréal Group, na čelu sa Sandrine Groslier, a Casey Cadwallader je od 2018. kreativni direktor brenda.

Chic.hr @chic.hr

Foto: MUGLER