Najljepša adventska atrakcija u centru Zagreba

Nakon što je prošle godine petometarskim skulpturama Orašara izloženim na glavnom zagrebačkom trgu privukao interes brojnih prolaznika, ove je godine Mario Miše zagrebački Advent obogatio jedinstvenim prikazom bajkovitog Sjevernog pola. Riječ je o instalaciji kojom je ulaz u knjižaru Školske knjige – Arkadija pretvoren u ledeni ulaz u svijet mašte, dok je interijer knjižare pretvoren u svijet Sjevernog pola u kojem posjetitelje dočekuju ručno izrađene unikatne skulpture polarnih medvjeda i na zadovoljstvo najmlađih – ledenog iglua.

Mario Miše priznati je svjetski umjetnik koji je globalnu slavu stekao dizajnirajući kostime i oglavlja za popularni film Igre gladi, anđeoska krila za Victoria’s Secret, kao i suradnjom s Vivienne Westwood na humanitarnom projektu za djecu Anda te renomiranim institucijama kao što su Royal Opera House u Londonu i teatar Colon u Bogoti. Suradnjom sa Školskom knjigom, ovaj domaći umjetnik svjetskog glasa, već treću godinu za redom doprinosi obogaćenju turističke i kulturne ponude Zagreba, najatraktivnijeg adventskog grada u Europi.

Inspiraciju za jedinstvenu dekoraciju obavijenu snježnom čarolijom i duhom Božića, Miše je pronašao u knjigama za djecu: poznatoj dječjoj bajci „Polar Express“, autora Chrisa Van Allsburga te novoj slikovnici „Mama Medvjedica i Mali Medo“, autora Davida Bedforda i Jane Chapman koja je prvi put predstavljena u Hrvatskoj prije nekoliko dana u izdanju Školske knjige.

Posjetitelji bajkovitog interijera knjižare Školske knjige na Trgu bana Jelačića u djelima našeg poznatog umjetnika mogu uživati do 15. siječnja, a pored ugodnog druženja uz najbolje knjige i posebnu ponudu blagdanskih paketa očekuju ih i topli napitci.