Dašak Berlina u Varaždinu

Jazz fusion četvorka ove subote, 23. listopada ponovno izvodi svoju originalnu glazbu uz čuveni nijemi film “Berlin, simfonija velegrada” iz 1927. godine i to premijerno u varaždinskom kinu Gaj u 20 sati. Posjetitelji će imati priliku iskusiti kako zvuči spoj suvremene klupske glazbe s jazzom i elektronikom uz projekciju glasovitog filma ‘Berlin, simfonija velegrada’.

Glazbeno-filmski program KINOFONIJA! u subotu, 23. listopada, na zatvaranju MOP 10 Festivala multimedije, donosi jedinstveni glazbeno-filmski doživljaj: projekciju glasovitog nijemog filma BERLIN, SIMFONIJA VELEGRADA Waltera Ruttmanna uz glazbenu pratnju sjajnog domaćeg kvarteta Chui, koji će uživo izvoditi originalnu prateću glazbu.

Riječ je o projektu Hrvatskog filmskog saveza i kina Tuškanac u suradnji s Goethe Institutom, a osim u Zagrebu ovaj jedinstveni glazbeno-filmski spektakl nije izvođen u Hrvatskoj, tako da je ova izvedba ujedno i varaždinska premijera.

Kvartet Chui njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu te su poznati po spoju suvremene klupske plesne glazbe s jazzom i elektronikom. Sam film u avangardističkom montažnom stilu, kroz pet činova, panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, prikazujući grad kao živi organizam, nižući prizore iz različitih područja gradskog života te time predstavljajući trajan i autentičan prikaz weimarskog, dok se glazba inovativne četvorke izvrsno uklapa uz film. Koliko dobro to izgleda i zvuči uvjerit će se svi okupljeni na zatvaranju MOP 10 Festivala multimedije u kinu Gaj u subotu, s početkom u 20 sati. Ulaz na ovaj jedinstveni glazbeno-filmski događaj je besplatan.

Chic.hr @chic.hr