Inspiracije

Jedva smo dočekali mjesec lipanj kako bismo prisustvovali jednom od poznatijih urbanih kulturno-društvenih događanja pod nazivom “Inspiracije”. Ovaj cool event, koji se održava jednom mjesečno, ovoga puta se održao u novootvorenom prostoru Frida Tapas Bara, smještenom u zagrebačkom Shopping centru Point.

Organizatorica i idejna začetnica „Inspiracija“ Anita Vukušić Crevar, koja zajedno s moderatoricom Janom Fabijanić uspješno vodi i organizira ovaj cool event za kojeg se traži pozivnica više. Njihova strast i bogato iskustvo u kreativnoj industriji, ali i uživanje u onome što rade, rezultirali su održavanjem ovakvog zanimljivog događanja, duži niz godina koji je stvorio nakon pet godina održavanja vrlo zanimljivu i široku publiku iz urbanog i kulturnog života grada Zagreba.

Prva govornica na panelu bila je Ana Lilly, certificirana formulatorica ANA LILLY kozmetike. Njezina priča o kozmetici započela je prije točno 10 godina, kada je upoznala jednu divnu farmaceutkinju, na čijim je radionicama naučila formulirati prirodnu kozmetiku. Nedugo nakon toga, preselila se u Kaliforniju gdje je pokrenula vlastiti biznis u području kozmetike te tamo ostala živjeti punih pet godina. Kako kaže za sebe, imala je viziju stvaranja minimalističke, visokokvalitetne kozmetike namijenjene svim tipovima kože, posebno osjetljivoj i zreloj koži lica, za žene i muškarce.

Svaki sastojak pažljivo je odabran kako bi odigrao ključnu ulogu u regeneraciji kože, a zahvaljujući tim proizvodima, njezina koža, koja je prije bila izrazito osjetljiva i problematična, procvjetala je i dobila novi sjaj. Tijekom boravka u Kaliforniji, Ana je otkrila jedan sastojak koji ju je iznimno fascinirao – gljive koje se u Japanu već stoljećima koriste i nazivaju “beauty mushrooms”. Sastojci su to koji pomažu u izgradnji kolagena, hidrataciji i ostavljaju kožu nevjerojatno glatkom, sjajnom i mladolikom.

Svojom pozitivnom energijom i korisnim modnim savjetima, uzvanike je oduševila i druga gošća, Ivana Pavić. Svestrana, kreativna i prije svega educirana u svome području, više od 10 godina bavi se poslom modne stilistice, a karijeru je započela tim poslom u medijima te nastavila kao modna urednica. U posljednje  4 godine postala je vlasnica uspješnog biznisa, a njezini modni savjeti su itekako traženi. Zanimljivo je, da je pokrenula svoj vlastiti posao upravo na početku pandemije, kada su joj svi angažmani bili otkazani. No, kao što se kaže, svako zlo za neko dobro. Prva u Hrvatskoj lansirala je do sad neviđenu uslugu Virtual Stylist, koja omogućuje online stilističko savjetovanje, a nedavno je pokrenula projekt Stilska jednadžba – edukacijske radionice o odijevanju za žene. Ono što je najzanimljivije od svega, s uzvanicima je podijelila savjete i trikove za „must have” komade odjeće koje bi svaka žena trebala imati u svome ormaru, a iznenadila nas je s podatkom kako je njezino modno savjetovanje traženije među muškarcima, nego ženama.

Atmosfera na eventu bila je vrlo razigrana i pozitivna, a uzvanici su se opuštali uz De’Longhi pripravke od kave, čije zasluge idu novom De’Longhi aparatu za kavu Eletta Explore koji priprema popularne cold brew napitke i koktele. Bilo da je to dobro rashlađeni koktel od kave ili neki fini koktel prije večernjeg izlaska, ovaj aparat za kavu preuzima cijeli posao. Cold Brew Cappuccino ili Cold Brew Mojito, gotov je za manje od 5 minuta, a pruža vrhunsko osvježenje.

Nepca uzvanika rashladio je i Finsbury London dry gin, kao idealno osvježenje ovoga ljeta. Za sve one koji su više ljubitelji pjenušaca, gosti su uživali u Freixenet pjenušcu. Kao šećer na kraju ugodne večeri gostima su uručeni bogati pokloni: Shiseido kozmetika, Ana Lilly kozmetika, Aloxxi proizvodi za savršen izgled kose te jedan sretan dobitnik osvojio je modno savjetovanje kod modne stilistice Ivane Pavić.

Uz prave proizvode i pokoji modni trik spremni smo za uživanje u ljetnom mjesecima!

Autor teksta: Arlena Mušija

Foto: Daniel Brezak