Zvijezda uređenja

Stručnjaci za interijere ovu su biljku proglasili trendom u dekoriranju unutarnjih prostora stoga ne čudi da je Instagram feed prepun slika na kojima Pampas ne nedostaje. Zahvaljujući svojoj lepršavoj teksturi i raznolikosti boja, definitivno je postao aktualni komad koji se koristi gotovo svugdje, od dnevnih soba do kupaonica.

Ova jedinstvena biljka koja u svom prirodnom okruženju može doseći i do 3 metra visine, ima jedinstvenu teksturu i specifičan izgled koji pruža zapanjujuću svjetlost i lepršavu atmosferu kada se koristi za ukrašavanje interijera. Zbog svoje neutralne boje prilagođava se gotovo svakom interijeru – boho, glamuroznom, industrijskom ili onom rustikalnom.

Mekana tekstura je savršena kod izražavanja vrhunskog arhitektonskog efekta. Samo nekoliko stabljika dovoljno je da bismo dobili takav efekt, jer s obzirom na raskošnu gustoću nije potrebno posezati za cijelim grmom. Manje je ovdje više!

Prirodne note uvijek je dobro imati u domovima te stopiti eksterijer s interijerom što se s Pampasom lako postiže. Donosi prirodni element u prostor, sličan je cvjetnom aranžmanu, ali je dovoljno neutralan da odgovara gotovo svakoj paleti boja i stilu. Odgovarat će i svakom kućnom budžetu s obzirom da kažu za travu Pampas da je skoro pa vječna. Nije potrebna voda, ne treba sunce, zapravo se uopće ne njeguje, za razliku od ostalog cvijeća koje često mijenjamo u vazama. To je samo nekoliko razloga zašto je dizajneri toliko vole i koriste tijekom uređenja a ostale razloge vam ostavljamo da sami otkrijete.

Ivona Kalapač @vonivona

Photo: Instagram

Naslovna slika: homewoodandrose