by Mini Chef

Užurbani tempo današnjeg života nameće nam nedostatak vremena za kvalitetnu prehranu čime narušavamo vlastito zdravlje, ali i prenosimo krive obrasce na svoju djecu. Kvalitetna prehrana uvelike ovisi i o pomno odabranim namirnicama te njihovom porijeklu. Zato u Mini Chef kuhinji bira se Međimursko pile. Zdravo, tradicionalno, ukusno, lokalno i jedino na tržištu s certifikatom 100% bez antibiotika. Nedavna istraživanja pokazuju da sve više Hrvata promišlja što jede te da im je pri kupnji hrane bitna sigurnost, cijena i porijeklo. Međimurskom piletu zato pripada status da se nalazi u top 10 hrvatskih brendova.

U suradnji s Mini Chef kuhinjom donosimo recept za pečeno Međimursko pile s narančom i vlascem. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka za rumeno i sočno pečeno pile u kojem će uživati svi ukućani:

  • 1 Međimursko pile 
  • 1 velika naranča 
  • krupna sol, papar
  • vlasac

Pile operite, posušite te dobro posolite krupnom soli izvana i iznutra. Možete staviti i malo svježe mljevenog papra. Naranču prerežete na pola i stavite u unutrašnjost pileta. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te pecite 60 minuta pod poklopcem nakon čega izvadite pile i naranču koja se pekla zajedno s njim iscijedite po piletini. Vratite u pećnicu te pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva i pecite cca 20/25 min. Pustite da odstoji 10-ak minuta te servirajte i uživajte u sočnom i preukusnim komadima mesa. 

Dobar tek.

Recept: Mini Chef

Foto: Mini Chef