Pavlova torta sa smokvama

Ljetni dani još su kratko pred nama pa koristimo svaku priliku za izradu delicija od sezonskog voća. Ako volite smokve, isprobajte recept u nastavku koji stiže iz Mini Chef kuhinje u  suradnji s Kenwood Hrvatska.

Za koru vam je potrebno:

  • 4 bjelanjka
  • 100 g šećera
  • 75 g šećera u prahu
  • 30 g škrobnog brašna

Za kremu vam je potrebno:

  • 4 žumanjka
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 i pol dcl mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g maslaca
  • 7/8 komada slatkih smokvi

Nakon što ste razdvojili bjelanjke od žumanjaka, istucite ih u čvrsti snijeg postepeno dodavajući šećer. Smanjite brzinu i dodajte žlicu po žlicu šećera u prahu te na kraju također postepeno stavite škrobno brašno. Papirom za pečenje obložite kalup i pomoću štrcaljke s većeg otvora istiskujte smjesu po dnu i malo deblje uz rubove. U pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva stavite biskvit i pecite 45 minuta. Pećnica neka bude lagano odškrinuta. Možete si pomoći drškom kuhače. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite mikserom te postepeno dodajte brašno. Zagrijte mlijeko dok ne provrije te maknite sa štednjaka i pomiješajte kremu. Vratite na laganu vatru i miješajte dok se krema ne zgusne. Kada se krema ohladi umiksajte maslac koji ste narezali na listiće. Pečene i osušene kore nadjenite kremom te posložite smokve narezane na šnite. Uživajte u okusu kasnog ljeta.

Dobar tek!

Recept: Mini Chef

Photo: Mini Chef