Inspiracije

Što možeš sanjati, možeš i ostvariti, moto je inspirativnih druženja koje su začinile priče zanimljivih vizionara, sanjara i pokretača. Zaslugom idejne začetnice urbanog društvenog događanja Inspiracije, Anite Vukušić Crevar, imamo mogućnost čuti nevjerojatne priče i upoznati nevjerojatne ljude.

Da život pokušavamo vratiti u normalu svjedoče uzvanici društvenog događanja koje se održalo u četvrtak, 27.5. u EU Business Clubu. Uz pjenušac dobrodošlice Freixenet, Hendricks gin bar te fine Franck Superiore čajeve započelo je okupljanje gostiju i predstavljanje inspirativnih priča uz simpatičnu voditeljicu Janu Fabijanić koja je ugostila tri inspirativne osobe.

‘Pink Wing’ ili karavana skupocjenih jurilica

Sve je počelo davne 1886. godine i od tada, svijet je nezamisliv bez automobila. Auti nisu samo sredstvo za kretanje, već stil života, odraz bogatstva i moći, statusni simbol, adrenalinski park, uživancija kojoj nema premca. I Marku Fratriću auti su strast:

  • Želio sam biti automehaničar, nikad me ništa drugo nije zanimalo.

No Marko je razmišljao široko i sanjao velike snove pa je sa partnerom Robertom Bajsom osmislio ‘Pink Wing’. Jaguar, Ferrari, Maserati, Porshe, Bentley, na ulicama našeg grada? Ne, nije fatamorgana!

Promocija skupocjenih automobila i sportskih jurilica, održava se na tlu Hrvatske već šestu godinu, a okuplja ljubitelje luksuznih automobila iz cijele Europe. Na ovoj turističko-gastronomskoj avanturi i najboljoj promociji naše zemlje, vlasnici nabrijanih prometala, voze se najljepšim cestama u Europi, uživaju u prirodnim ljepotama, prekrasnim kadrovima gradova i arhitekture, a nepce slade lokalnim specijalitetima na znamenitim lokacijama lijepe naše.

To je i idealna prilika za sve vlasnike super luksuznih automobila da svoje limene ljubimce izvezu iz garaže, s obzirom na to da većina vlasnika gaji kolekcionarski duh. Tijekom zajedničkog putovanja, na kojem se stvaraju  novi poslovni  kontakti i dogovaraju poslovi,  sudionici uživaju i u ‘najbolje organiziranom putovanju’ uz policijsku pratnju, ali to ne isključuje vrhunsku zabavu. Provodi su neizostavni dio ove luksuzne karavane, zato se i ove godine s nestrpljenjem očekuje novo ružičasto putovanje.

9.lipnja vidimo se pred Meštrovićevim paviljonom, a onda put pod ‘kotače’!

Glamour s modnih pista

Moda nije nešto što egzistira  samo u haljinama. Moda je u nebu, na ulici, moda ima veze sa idejama, načinu na koji živimo, sa svime šta nam se događa, rekla je besmrtna Coco Chanel, a Lana Puljić tu je misao ugradila u svoj način stvaralaštva. Ova talentirana modna dizajnerica, po struci je arhitektica. Profesionalno se usavršavala na London College of Fashion te završila postdiplomski studij Graduate Diploma Fashion Design Technology.

Vlasnica je uspješnog brenda Lokomotiva, njene kreacije nose i obožavaju brojne Hrvatice, a ona sama najbolja je promotorica vlastitog dizajna. Lanine kreacije baziraju se na njezinoj viziji  ukusa i stila. Svaki odjevni predmet  pomno je promišljen i izrađen s mnogo pažnje.  U njenom showroomu u Bauerovoj 22, provjerit će se baš svaki detalj kako bi, sve što kreiraju prsti ove čarobnice, pristajale kao salivene…

Po prirodi je optimist i vedrog  duha tako da je ništa ne može slomiti. I dok su mnogi klonuli za vrijeme pandemije, Lana se nije dala. Vrijeme izolacije iskoristila je da propita i posloži prioritete  u životu, a sada jedva čeka uroniti u nove kreacije, pustolovine i nova putovanja.

I šećer na kraju…

Savršene minijature njenih kolačića izgledaju poput skulptura. Kroz deserte Ivana iskazuje svoju kreativnost. Maštu. Zaigranu prirodu. Slatku i nasmijanu Ivanu Čuljak javnost je upoznala u prvoj sezoni Masterchefa. Inače po struci je ekonomistica, a po završetku faksa odlučila je pobjeći dalje od statistike i brojeva.

  • Ekonomija me nije ispunjavala. Željela sam nešto kreativno, a gastronomija je upravo to. Moji roditelji, isprva su mislila da je to samo moj hir, ali odlučila sam dogurat do kraja – priča uz smješak koji osvaja. I dogurala je. Nakon sudjelovanja u showu znanje brusila u svijetu, od Meksika do Australije, a danas je ponosna vlasnica slastičarnice „Neka jedu kolače“.

Svaki kolačić koji izradi poseban je na svoj način, u svaki unosi dio sebe. Teško joj je odabrati najdraži, a okusi je vežu za određene ljude, emocije i stanja. U njenim slasticama mješaju se začini i sastojci spoja svih okusa, mirisa, priča i sretnih trenutaka kojima ova majstorica začinja svoju šećernu bajku. Slastičarnicu Neka jedu kolače posjetite u sklopu A Most Unusal Garden na adresi Horvaćanska 3.

Uz osvježenje Rose Premium iz vinarije Kutjevo  obilježio se je i početak ljeta, a izvrsno je godio uz selekciju sireva Sirela i ukusne slatke zalogaje. Oni najodvažniji okušali su su se u gutljaju tamno zlatnog ruma Diplomatico.

Da gosti ne odu kućama praznih ruku pobrinula se tvrtka Henkel s goody bag-om noviteta.

A ako ste pretjerali u kolačićima i hvata vas panika jer ljeto stiže, ništa ne brinite. Naš pokrovitelj, dobri duh Poliklinika Milojević ima rješenje. Uz poklon bonove  na našem inspirativnom druženju predstavljen je i najnoviji super tretman CoolSculpting.

 CoolSculpting koji se bez pretjerivanja može nazvati i “magic machine” savršeno otklanja tvrdokorni sloj koji se “zalijepio” oko struka, bez rezanja. Rezultati su vidljivi nakon 1-3 mjeseca. Uz Polikliniku Milojević-najmoderniji anti-ageing centar u široj regiji isklešite tijelo i zablistajte do ljeta!

Autor teksta: Rosie Kugli

Photo: Sport Educa