FOPE

Jučer je u Draguljarni Malalan ekskluzivno predstavljena nova kolekcija nakita branda FOPE gdje se u neformalnom ambijentu moglo isprobati gotovo sve ovogodišnje draguljarske novitete ovog prestižnog brenda. Lara Carnielli iz FOPE-a otkrila nam je priču koja stoji iza ove zabavne kolekcije. Inspiracija za naziv kolekcije Bubble Rings pronađena je u čaši šampanjca, čiji se mjehurići igraju na površini baš poput dijamanata na 18-karatnim zlatnim obručima prstena.

FOPE je talijanska zlatarska tvrta osnovana 1929. godine u Vicenzi. Tijekom vremena se obiteljski posao razvio u međunarodni brand skupocjenog nakita s reprezentativnim trgovinama u Veneciji, Londonu, Dubaiju, Kuala Lumpuru i na otoku Isola Bella. Svaki komad nakita se u potpunosti proizvodi unutar kuće, a potom šalje u više od 50 zemalja diljem svijeta. Takva vrsta proizvodnje nakita opravdava i samo ime FOPE, koje se prevodi kao “tvornica za izvoz dragocjenog nakita.”

Svjetski uspjeh FOPE postiže nakon predstavljanja prepoznatljivog zlatnog mrežastog lanca Novecento. Radi se o bezvremenskom klasiku koji karakterizira elegantno isprepletanje zlata. Značajna godina za FOPE bila je 2007., kada je predstavljen koncept Flex’it. Tvrtka je tada patentirala nadograđenu verziju vlastitog izuma iz 50-ih godina prošlog stoljeća i time uvela novi način nošenja zlatnog nakita. Originalni Flex’it sustav sastoji se od desetaka sitnih zlatnih opruga koje se majstorski umeću između svakog od članaka u 18-karatnom zlatnom lancu i čine ga potpuno savitljivim.

Koncept Flex’it primijenjen je na novoj kolekciji EKA MIALUCE koju čine  sjajni komadi nakita, u svakom smislu te riječi. Formula za ovu kolekciju sastoji se od 18-karatnog zlata i dijamanata. Iako se ne čini na prvi pogled, nakit je iznimno lagan i praktičan prilikom nošenja. FOPE time dokazuje da su praktičnost i lijepi dizajn itekako mogući.

Za razliku od nakita Flex’it, nova kolekcija Bubble Rings sadrži pet modela prstena koji nisu fleksibilni. Lara Carnielli iz FOPE-a otkrila nam je priču koja stoji iza ove zabavne kolekcije. Sa željom da dijamanti i zlato postanu dio svakodnevnih modnih kombinacija, FOPE je kreirao prstene koji svojim bojama i dizajnom istovremeno  odišu razigranošću i elegancijom.  Inspiracija za naziv kolekcije pronađena je u čaši šampanjca, čiji se mjehurići igraju na površini baš poput dijamanata na 18-karatnim zlatnim obručima prstena.

Među novim kolekcijama nakita, FOPE nam je predstavio i svoju liniju namijenjenu muškarcima, iako bismo ju mogli nazvati i uniseks kolekcijom. Naime, nakon što je zlatarska kuća FOPE počela dobivati česte upite za veće mjere personaliziranog nakita, shvatili su da raste broj muških kupaca nakita koji je prvenstveno namijenjen ženama. Tako je 2021. godine došlo do prve službene kolekcije nakita za muškarce koju čine narukvice, lančić, prsteni i manžete.

Chic.hr

Foto: Draguljarna Malalan