#enjoytogether
Dječja mašta je ogromna, tako inspirativna i domišljata. Ti mali dječji umovi svakog dana iznova nas iznenađuju svojim nepresušnim idejama, dosjetkama, opažanjima i pravo su osvježenje za nas odrasle, koji smo, više ili manje, zaglibili u jednosmjernoj stvarnosti. U duhu božićnih blagdana najviše vremena ćemo provesti u kuhinji pa zašto ne bi bili kreativni i veseli? Mini Chef vam donosi simpatičan recept pa se prepustite mašti i uživajte u izradi “Slatkih snjegovića”.
Marshmallow snjegovići
- 3 žlice mlijeka
- 2 žlice maslaca
- 7 do 10 štapića
- cca 40 marshmallow bombona
- 1 šalica od 250 ml nasjeckanih pistacija, kokosa, komadića karamela
- 110 g tamne ili mliječne čokolade
- 2 žličice ulja
- narančasti okrugli bombončići za nos
POSTUPAK:
- U posudi na laganoj vatri miješati maslac, karamele i mlijeko dok se sve ne otopi i dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Prepolovite smjesu na pola.
- Na jedan marshmallow stavite malo karamel smjese da se zaljepi za drugi i malo ih pritisnite.
- Jedan štapić podijelite na 4 dijela i utisnite ih u donji marshmallow tako da stoje prema gore.
- Trećinu svakog snjegovića utopite u karamel kremu te ostavite da se višak ocijedi i stavite na papir za pečenje.
- U manjoj posudi promiješajte pistacije, kokos i komadiće karamele.
- U drugoj posudi na laganoj vatri otopite čokoladu sa uljem.
- Nakon što se karamel na snjegovićima stvrdnuo, utopite kraj svakog snjegovića u čokoladu, ocijedite i uvaljajte ih u smjesu od pistacija, kokosa i komadića karamele.
- Stavite ih na papir za pečenje dok se čokolada ne stvrdne, cca pola sata. Sa štapićem i rastopljenom čokoladom nacrtajte oči i gumbiće, a za nosić koristite bombončić.
Dobar tek!
Autor teksta: Recept donosi Mini Chef by Sport Educa i Somat
Photo: Sport Educa @gym_and_fun