Zašto su Ispiracije događaj na koji svi želimo?

Treći po redu društveni događaj ‘INSPIRACIJE’ predstavio je goste iz gastronomsko enološkog svijeta, svijeta estetske medicine i svijeta glazbe: sommelira Ivana Juga, chefa Gorana Kočiša, Dr. Nikolu Milojevića i pjevačicu Sabrinu Hebiri.

Po ideji Anite Vukušić Crevar, ‘INSPIRACIJE’ su zamišljene kao događaj na kojem zanimljivi gosti panelisti dijele svoja životna iskustva i govore o onome što ih inspirira u svakodnevnom životu kao i poslu koji vole. Na taj način nadahnjuju i publiku koja ih ima priliku slušati i upoznati uživo. Voditeljica i moderatorica eventa Jana Fabijanić, na spontan je i duhovit način izvukla najbolje i najzanimljivije informacije od svojih sugovornika. Potvrdila je to i nasmijana i znatiželjna publika koja se rado odazvala i na interakciju s  gostima. Dolaskom u prigodan prostor caffe bara Gymnasium u muzeju Mimara, gosti i panelisti,  dočekani su  pjenušcem i Hendrick’s gin barom na kome su mogli probati različite varijacije okusa ovog popularnog pića. Druženje je bilo upotpunjeno ukusnim zalogajima uz koje su se pijuckala vrhunska Kutjevo vina, a završni ‘touch’ su dale Noelove senzacionalne praline i ručno rađeni grisini. Gosti su se razveselili i mnoštvom poklona koji su im namijenjeni. Središnji dio eventa ispunio je razgovor s inspirativnim gostima. Prvo je predstavljena osobna i poslovna priča koja stoji iza tandema restorana Noel, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom. Vrhunski sommelier Ivan Jug, kome se pridružio i chef restorana Goran Kočiš, bili su vrlo neposredni i otkačeni te je svaka njihova izjava gorila od ljubavi prema svom poslu. 

Briga o svakom detalju od ulaska gosta u restoran, do mirisa, ambijenta i ponude koja pomiče granice suvremenoga kulinarstva spajanjem inovativnih kulinarskih tehnika s dominantnim lokalnim sezonskim namirnicama, prepoznata je i nagrađena Michellinovom zvijezdicom. Osim zanimljivih detalja o tome kako sve izgleda ‘ iza zatvorenih vrata’, dvojac iz Noela pohvalio se svojim novim projektom Noel-Buje, Istra, koji uskoro otvara svoja vrata i o kojem ćemo, vjerujemo, još puno toga čuti.

Drugi i centralni inspirativni gost bio je estetski liječnik, dr. Nikola Milojević, vlasnik i direktor Poliklinike Milojević u Zagrebu i Milo Clinic u Londonu koji je zaslužan da Hrvatska nimalo ne zaostaje za svjetskom scenom na području estetske medicine. Njegova strast, ambicija, mirna i sigurna ruka, stručnost i srdačan odnos s pacijentima, pozicionirali su ga kao jednog od najtraženijih liječnika estetske medicine, a britanski mediji su ga prozvali i The Botox King. London je mjesto gdje je dr. Milojević započeo karijeru u estetskoj medicini otvorivši Milo Clinic te je bio među prvim liječnicima u Velikoj Britaniji koji su počeli tretmane botoxom i dermalnim filerima kojih izvede i po 30 na dan. Radi zahvata ’s njegovim potpisom’, u njegovu hrvatsku Polikliniku Milojević dolaze pacijenti iz cijelog svijeta. U inspirativnom govoru dr. Milojevića, saznali smo što ga je ponukalo da se iz Londona vrati u Hrvatsku i započne i ovdje graditi karijeru na području estetske medicine. Velika ljubav prema svojoj zemlji, vjera u uspjeh, naporan rad i vizija da Hrvatska bude bogatija za nešto novo, drugačije i lijepo, bile su njegova nit vodilja od koje nije odustajao. 

Dr. Milojević nesebično je iznio svoje inspiracije, priču o povratku, zanimljivim hobijima te uzvanike oduševio svojom svestranošću, pozitivnom energijom, smijehom, šarmom i optimizmom te razbio mit o ‘strogim doktorima’. Uskoro se bliži i deseta obljetnica Poliklinike Milojević u Hrvatskoj, a ovom prilikom ekskluzivno smo saznali da će zbog širenja poslovanja poliklinika zasjati u novom, većem prostoru.

Opuštenu i zanesenu publiku, na kraju je oduševila soul, funk, pop i jazz pjevačica fantastičnog glasa. Uz pratnju vrhunskog gitarista Joe Pandura, predstavila se Sabrina Hebiri, riječanka hrvatsko arapskog porijekla koja je i glavni vokal u velikom povratničkom projektu legendarnog jazz rock glazbenika, orguljaša i kompozitora Tihomira Popa Asanovića koji upravo doživljava svoj nevjerojatan glazbeni comeback. Njezin glas, stas i pojava apsolutno su osvojili sve uzvanike.

Uvjerili smo se da INSPIRACIJE nude gostima puno više od dolaska na ‘event’. Pružaju cjelokupan doživljaj, emociju, inspiraciju i želju s kojom se odlazi kući i još dugo razmišlja.

Željeli bismo istaknuti i partnere projekta; Poliklinika Milojević, Kutjevo vina, Jana – voda s porukom, Perutnina Ptuj, Gift Angel, Max Factor, Hendrick’s, I QOS bez kojih Inspiracije sigurno ne bi bile ono što jesu.