The Game Changer

Rođen u francuskoj obitelji industrijalaca, umjetnika i kreatora parfema, parfem je uvijek bio sastavni dio života Frédéric Mallea. Kada se pridružio prestižnom parfemskom laboratoriju Roure Bertrand Dupont 1988. godine, on je već predstavljao treću generaciju parfemskih specijalista u svojoj obitelji i sprijateljio se sa najinovativnijim i najostvarenijim kreatorima parfema u industriji. Osnovao je brand Editions de Parfums Frédéric Malle 2000. godine kako bi prikazao izvanredan talent ovih kreatora parfema, u vrijeme kad su se mnoge kompanije fokusirale na imidže branda rađe nego na same proizvode.

Frédéric Malle

Kao proizvođač parfema Frédéric Malle surađuje sa izuzetnim kreatorima parfema vodeći ih u novi olfaktivni svijet, dajući im totalnu kreatorsku slobodu da proizvode jedinstvena umjetnička dijela i prodaju ih pod svojim imenom. Američka zaklada “The Fragrance Foundation” je 18.04.2018. ponosno obznanila da je Frédéric Mallea dobio prestižnu nagradu The Game Changer. The Game Changer nagrada je individualna za one koji su napravili značajne promjene u svijetu parfema, i kako kupci doživljavaju mirise. Frédéric Malle je imao ogroman utjecaj postavljajući parfemske kreatore na čelo svakog parfema. Samo neki od njegovih najpoznatijih parfema su: Portrait of a Lady, L’Eau d’Hiver, Carnal Flower, Lipstick Rose, Cologne Indélébile, Lys Méditerranée, Musc Ravageur i mnogi drugi.

Parfemski kreatori

Tijekom godina i kroz mnoga ispitivanja, radna povezanost Carlos Benaïm i Frédéric Malle se razvila u odličnu profesionalnu intimnost. Za Benaïma, koji slavi svoju pedesetu obljetnicu u IFF-u, to je suradnja koja samo pojačava njegovo izvanredno naslijeđe. Njegova zadnja kreacija, Music for a While, slijedi Eau de Magnolia sa orijentalnim mirisom: lavanda obogaćena pačulijem, ambrom i vanilijom, kao i sa tragovima mošusa – glavni sastojak tako precizan da bilo kakvo dodatno ublaživanje nije potrebno. Skoro klasična struktura prkosi očekivanjima sa predoziranim pačulijem, lavandom i etil maltolom, zajedno sa magnetskim, neočekivanim nagovještajem ananasa. Kimne glavom kao oprost radu Helmut Newtona; miris koji potiče i budi, stimulira i inspirira.

Paradoks je vrlo prirodan, Music for a While je ambivalentan, ali elegantan – provokativno olfaktivan esteta sa imenom bezbrojnih interpretacija. Music for a While je miris ne vezan za zbroj svojih dijelova, koji nas podiže kao vanjska melodija. On je slatkasta, ludo zarazna droga, kao pjesma koja raste zavodljivom snagom. Music for a While, parfem kao klasik Henry Purcella – odakle dolazi i ime parfema – a ipak jako suvremen, kao i svaka Carlos Benaïm kreacija.

Maxime Daulouede iz parfumske kuće Frédéric Malle

Predstavljanje Frédéric Malle kolekcije, te novog mirisa Music for a While u Lana Parfumeriji

Svečana večera povodom predstavljanja novog mirisa Music for a While u hotelu Le Premier

Frédéric Malle kolekcija je dostupna:

Lana Parfumerija, B.Kašića 8, Zagreb
tel: +385 1 4650 501
www.parfumerija-lana.hr
Foto: Frédéric Malle, Lana Parfumerija