Noche Latino u Fidel Gastru

Inspiracija dolazi iz nas samih. Biti otvoren za nove izazove, okruženi sjajnim, kreativnim ljudima i onima koji vole, podržavaju jedni druge i uživaju u svakom trenutku sve se dvostruko vraća. Upravo tako se mogla doživjeti još jedna inspirativna večer u latino ambijentu poznatog zagrebačkog restorana Fidel Gastro koje je bilo domaćin događanja društvenog događanja INSPIRACIJE.

Al Kaprone – hrvatski proizvođač rakija i likera iza kojeg stoji poduzetnica Natalia Županić i njezina obitelj. 

„Psihijatar vam može pomoći, ali rakija je jeftinija“, jedna je od poslovica koja se kod nas učestalo prakticira. No osim kao lijek, rakija je nezaobilazan dio brojnih običaja. Na tom tragu, obitelj Županić na čelu s mamom Nataliom, sinom Branimirom, te kćeri Ana Mariom stvorila je pravi mali raj za sve rakijoljupce i one koji će to tek postati –Al Kaprone! Ovaj hrvatski proizvođač i distributer voćnih rakija i likera s preko 20 godina iskustva savršeno sljubljuje vrhunski alkohol sa sastojcima najbolje kvalitete, uz korištenje suvremene tehnologije uz veliki udjel hladno prešanog voća, orašastih plodova ili kremaste čokolade.

– S ponosom možemo reći da iza nas stoji struka i bogato znanje, a s dodatkom ljubavi dolazimo do vrhunskih proizvoda, kojima nitko ne može odoljeti – otkriva ponosna i nasmijana Natalia, koju opisuju kao ženu koja se ne predaje i ne odustaje.

Nježne i kremaste note Al Kaprone likera odličan su izbor kao samostalno piće, ali i kao magični dodatak koktelima i jelima, jer autentičnost i punoća okusa osvajaju na prvi guc!

Umjetnička poslastica by brenda BITEart i osnivačice Ane Šerić

Nemoguće je u kratkim crtama opisati ovu talentiranu umjetnicu, poduzetnicu, snimateljicu i montažerku, vizionarku i ponosnu mamu. Ana Šerić je sve to i puno više. Završila je Akademiju likovnih umjetnosti koja ju je naučila, a potom i odredila njen put. 2010. g. pokreće projekt Edible art kroz koji se poigrava hranom kao načinom “konzumiranja umjetnosti”. Kroz razne izložbe iskristalizirala se ideja o “jestivnom suveniru”, onome što danas predstavlja BITEart:  jedinstveni umjetnički keksi – paprenjaci obogaćeni reprodukcijama hrvatskih umjetničkih djela, pretvorenima u interaktivni suvenir. Oduševljenje ‘jestivom umjetnošću’, mogla se čitati na licima svih prisutnih no iako je gotovo svima žao ‘zagrist’ u umjetnost’, na kraju uvijek prevlada znatiželja koja pokreće inspiraciju. 

Paprenjaci dolaze u idlično dizajniranim kutijama, a za umjetnost na paprenjacima zaslužni su autori s kojima Ana uspješno surađujea novitet i simpatičan izum BITEarta je proizvod koji se zove AR PROFESOR BALTAZAR – paprenjak, magnet i crtić – spoj gastronomije, kulture i nove tehnologije. Profesor Baltazar omiljeni lik srednje generacije, simbol znanja, kreativnosti i dobrote zaživio je i na njihovom keksiću. U standardnom BITE ART pakiranju s paprenjakom i magnetom nalazi se paprenjak na kojem se pomoću proširene stvarnosti može pogledati crtić.

Slikar najtiših stvari – Hrvoje Majer

Hrvoje Majer rođen je u Osijeku, a 2003. godine, po završetku studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, svoje obrazovanje i rad nastavlja u Londonu na Fine Arts, University of Arts, Central Saint Martins College of Art & Design. Nakon osam godina života u Londonu vraća se u Zagreb u kojem pronalazi nove inspiracije za svoje slike, a suradnja sa Anom Šerić lansirat će ga u drugu dimenziju – jestivu umjetnost.  Ako imate sreće, možda okusite umjetnost ovog neobičnog, inspirativnog i intrigantnog slikara čiji su likovi obavijeni velom mistike. Hrvoje redovito provodi radionice slikanja za početnike i pronalazi put do kreativnosti u svakom polazniku. Radionice se provode u njegovom studiu u Gundulićevoj 28. Može se prijaviti svatko bez obzira na predznanje.

Brend koji osvaja i o kojem ćete čuti još mnogo  – Indestructible

Male bijele ili crne haljine, majice s naglašenim ramenima, suknje na preklop, majice dugih rukava s naglašenim ramenima, haljine koje se ne gužvaju, ruksaci, torbice, medaljoni i još pregršt čudesa pronaći ćete u jedinstvenom concept room-u Indestructible. Oazu handmade proizvoda, ali mnogih hrvatskih i slovenskih brendova predstavila je Anđelka Valentić – PR & Brend Ambasadorica za Indestructible u Hrvatskoj:

“Dobra bijela majica, mala torbica, elegantna suknja i komad nakita nikada neće izaći iz mode. Taj smjer njeguje naš Concept Room, mjesto gdje se možete lijepo obući i pri tome ne bankrotirati. Želimo da Indestructible postane lokacija gdje svaka žena dolazi s osmijehom, a odlazi s još većim osmijehom.”

Reci bok, glavobolji!

Dr. Milojević  otkrio nam je pregršt zanimljivosti iz svoje poliklinike – prve u Hrvatskoj koja je specijalizirana i posvećena nekirurškoj estetskoj medicini. Kralj botoxa, kako ga zovu, ugodno nas je iznenadio saznanjem da botox, osim što briše bore, iznimno učinkovito uklanja i migrenu. Većina pacijenata dr. Milojevića osjeća nestanak glavobolje već za vrijeme trajanja tretmana. A bonus je što uz glavobolju nestaju i bore! Još jedan novitet podjelio je doktor s uzvanicima Inspiracija, a to je da se Poliklinika do kraja godine seli na novu adresu – novootvoreni i rebrendirani Kaptol centar. 

Spoj latino noći, dobre atmosfere i gastronomske ponude restorana Fidel Gastra koju su upotpunila najfinija vina iz wine shopa Vinolog, uz degustaciju rakija Al Kaprone, novog, još neprobanog okusa Manga i Limete, zatim, uz fine note Franck čaja, kave i slatkih napitaka, najfinijeg pjenušca Botega i nezaobilaznog Hendrick’s gina, ali i pregršt poklon paketa vjernog sponzora Henkela, Shiseido te novootrkivenog brenda Botun i ovoga su puta gostima inspirativnog druženja pružili poticaj na pozitivnu promjenu i nove izazove.

Kao šlag na kraju predstavljena je nova knjiga “Tragovi u vremenu” književnice Rosie Kugli.

Autor teksta: Rosie Kugli

Photo: Daniel Brezak