Poziv na pozitivnu promjenu

Na zagrebačkom moru, u čudesnom  ambijentu beach bara Eat Me održane su još jedne „Inspiracije”,  inspirativno-urbano  druženje na kojem ne nedostaje zabave, druženja, širenja kruga prijatelja i suradnika, ali i onog najvažnijeg : pregršt pozitive, nadahnutih priča i dobre vibre. 

„Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju“, rekao je veliki Nikola Tesla. Iskreno, ne znam jesu li se organizatorica Anita Vukušić Crevar i voditeljica Jana Fabijanić povele nadahnutom mišlju genijalnog izumitelja, ali definitivno ima nešto u promatranju i slušanju, ne samo prirode, već i inspirativnih ljudi. Tako se i nakon ove inspirativne večeri glasno šaputalo o moći promjene, jer ne samo da smo imali večer u kojoj smo se inspirirali, naučili pregršt novih stvari, uživali u dobroj vibri, nego smo upoznali nova lica i njihove priče, a možebitno i motivirali  da promijenimo nešto u našim životima.

Kao što već znamo, ‘Inspiracije’ se profiliraju kao platforma gdje ljudi mogu prezentirati sebe i svoj rad u najboljem svjetlu, što je prepoznala Poliklinika Milojević. Šarmantni i zabavni dr. Nikola Milojević kao i svaki put nesebično je podijelio neke novitete i predstavio dva vrlo uspješna tretmana: ‘ONDA’ za nekirurško oblikovanje tijela i uklanjanje celulita te ‘HydraFacial’ za čišćenje i hidratizaciju lica. Nije naodmet znati da se Poliklinika Milojević prva u Hrvatskoj specijalizirala i posvetila upravo nekirurškoj estetskoj medicini. U korak je sa svjetskim trendovima pomlađivanja kao što su tretmani botoxom, dermalnim filerima, krvnom plazmom, microneedlingom itd., a također ima i najsuvremeniji laserski centar za pomlađivanje i uljepšavanje. Visoke standarde koje je postavio dr.Milojević svesrdno podržava i tvrtka Revelo koja uspješno izlazi u susret svim zahtjevima moderne, dinamične, rastuće poliklinike.

Za uspješan event, koji se kao inspiracija podudara s osnovnim motivom koji su organizatorice zamislile, kao i uvijek do sada pobrinuli su se inspirativni gosti:

Dolce Vita

Prva inspirativna gošća bila je glavna urednica mjesečnika Sensa, glavnog hrvatskog wellbeing magazina te organizatorica raznih događanja koja pospješuju kvalitetu života, svima znana i omiljena Izabela Vrtar. Svojim primjerom i stilom života koji promiče,  pokazuje i uči nas da život baš svakoga dana može biti lijep.

– Dolce vita – kaže i osmjehuje se zagonetno.

Izabela je osmislila identitet i sadržaj  magazina za sretniji život Sensa, a suautorica je projekata Sensa vikend, Sensa dan i Sensa Yoga Retreat koji okupljaju predavače-stručnjake o temama zdravlja i duhovnog razvoja te polaznike u potrazi za kvalitetnim sadržajem koji im nudi alate za promjenu životnih navika već duže od 10 godina.

Izabela nam je otkrila mnoštvo zanimljivosti iz svog života, na primjer kako spaja svoje dvije velike ljubavi, glazbu i novinarstvo. Od malih nogu doslovce je gutala sve dostupne časopise, a onda je svoje znanje i strast pretočila u ‘Sensu’, časopis koji podiže energiju i djeluje iscjeljujuće.

– U Sensi sam imala suputnika koji me poticao da budem bolja, da moji odnosi, reakcije i djelovanje postanu zreliji i smisleniji, da promišljam o zdravlju, prirodi. Iako je moj “zadatak” u posljednjih 13 godina bio kreirati njegov sadržaj, prava istina je da je sadržaj Sense na kraju kreirao mene…

Od 2020. je i glavna urednica premium magazin Adria Luxury Society koji izlazi na hrvatskom i engleskom jeziku, namijenjen je biznis communityju i nije u slobodnoj prodaji. Hobiji su joj vježbanje, učenje francuskog i sviranje klavira. Voli pjevanje, ples, druženje, lijepe stvari u životu kao putovanja, finu hranu, modu, interijere. Jednom riječju, jedna je od onih osoba ‘otvorenih za iskustva i ljepotu življenja, onaj iskričavi  joie de vivre’…

Izabela je kći prerano preminulog Tomislava Ivčića, velikana i legende domaće glazbe koji je itekako zadužio hrvatsku glazbenu scenu, a oca pamti kao veselog i nasmijanog. Danas je u sretnom braku i majka dva sina. Inspiraciju crpi u ženama koje je okružuju, a ona inspirira otvorenošću i aktivnošću na svim poljima. Itekako je svjesna da nitko od nas nije savršen, ali gledajući je onako savršenu i uređenu, kako pršti pozitivom i vedrinom, ne mogu se oteti dojmu da iznimke itekako postoje.

Da iznimke postoje, svjedoči i DOMAGOJ LIPOŠINOVIĆ, Executive Coach i poslovni trener metode NLP, apsolutno genijalno pozitivan lik koji nam je otkrio tajne dobre komunikacije, kako prepoznati i potaknuti kreativnost i zašto je dobro izaći iz svoje zone komfora.

Koliko ste puta komunicirali, a niste se razumjeli sa sugovornikom?

Vještine dobre komunikacije ne uče se baš u školi, a danas predstavljaju temeljnu komponentu za postizanje kako osobnog, tako i profesionalnog uspjeha.

– Da biste aktivno slušali svog sugovornika, usmjerite se na njega, gledajte  ga u oči. Nemojte ga prekidati te se uistinu nastojte fokusirati na ono što Vam govori, a ne na ono što biste Vi sljedeće željeli reći.

Tako nam je Domagoj Lipošinović, NLP-evac koji pojedincima i timovima pomaže da pronađu inspiraciju u onome što rade i time postižu još bolje rezultate, pojasnio važnost aktivnog slušanja koja je nedvojbeno jedna od najvažnijih komponenti uspješne komunikacije. Naravno, to smo odmah i isprobali.

Inače, neurolingvističko programiranje bavi se izvrsnošću u svim područjima života i omogućuje ljudima da postanu izvrsni u onome što žele.

Domagoj već 5 godina vodi NLP Business Akademiju usmjerenu na osobni razvoj i unaprjeđivanje komunikacijskih vještina, a na razvoju rukovoditeljskih vještina surađuje s vodećim tvrtkama u regiji i Zapadnoj Europi.

U 10-godišnjoj međunarodnoj korporativnoj karijeri imao je priliku iskusiti i vrlo neugodno izbacivanje iz ureda svoga šefa, ali i uspjehe, i uspone i padove, borbu s vjetrenjačama i samim sobom. Danas pomaže ljudima da se bolje „poslože“ i lakše ostvaruju ono što im je stvarno važno. NLP nas uči da je sve moguće, a daje nam i konkretna znanja i vještine o načinu ostvarivanja mogućega. On je uputa za korištenje našeg uma, razvija svijest o tome da smo za svoje živote odgovorni sami i da je jedino što možemo mijenjati – ono što je u našoj glavi i unutar nas.

Smisao i inspiraciju pronalazi u radu s ljudima i uživa u stalnom učenju i pomicanju granica, kako kod drugih, tako i kod sebe.

I šećer na kraju!

Opuštenu i zanesenu publiku na kraju je oduševila i glumica Klara Mucci. Njezina pojava u trenu je osvojila odlično raspoloženu ekipu. Ova ‘lipa’ Splićanka koja našu Janu neodoljivo podsjeća na Rozanu Arquet, završila prvostupnički studij modnog dizajna i magistirala na teoriji i kulturi mode.

Još tijekom studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu upisala je i glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a onda počinje njena priča. Nakon završene ADU u Zagrebu, uglavnom u inozemstvu  snima respektabilan broj  filmova i serija. Najponosnija je, priznaje, na rad na filmu “An Impossibly Small Object”, u kojem nije bila samo glumica, već i scenografkinja i kostimografkinja.

Takodjer i pjeva, nastupala je u dvama mjuziklima: – ‘South Pacific’ i ‘Guslač na krovu’, a želja joj je raditi dobre projekte s dobrim ljudima, ma gdje oni bili.

Voli sport pa se već okušala u mačevanju, boksu, tenisu, jahanju, plesu… Savršenu liniju održava redovitim vježbanjem, u odličnoj je kondiciji, a otkrila nam je i da je strastvena nogometna navijačica, ali i da bi voljela raditi sa Davidom Lynchom.

A Jana, ne bi bila Jana da na kraju nije svim panelistima postavila nekoliko trik pitanja, bilo je puno smijeha… ali i iznenađenja.

Tako smo saznali da bi dr. Milojević na spoj poveo Jennifer Aniston. Dobar izbor, doktore!

Fantazija užitka

Uz sve ove inspirativne priče, zabavu i smijeh, nudile su se i vrhunske delicije: štrukle bake Vilme i slatko čarobne kremšnite by Gogy.Tradicija štrukli bake Vilme vjerno je čuvana 130 godina, a posebna je fantazija užitka štrukla s borovnicama u umaku od vanilije. Ili štrukla s brusnicama? Ili možda štrukla sa svježim ledenim jagodama? Teško je reć’ kad se tako slatko topi u ustima…

Spoj ljetne večeri, smijeha i dobre atmosfere beach bara Eat Me uz pomno biran trojac inspirativnih kreativaca, okuse slatko-slanih delicija i najfinijeg pjenušca  Freixenet   i nezaobilaznog Hendrick’s gina, ali i pregršt poklon paketa vjernih sponzora Henkela i Melema, i ovoga su puta gostima inspirativnog druženja pružili zov na pozitivnu promjenu koja se usjekla u kasnorujansku jarunsku noć.

Autor teksta: Rosie Kugli
Photo: Martina Kenji