Najpopularnije austrijske zimske destinacije

Valamar je i službeno otvorio svoj treći hotel u AustrijiObertauern [PLACES] by Valamar. Pored onih na Hvaru i u Makarskoj, Obertauern [PLACESHOTEL] prvi je hotel unutar [PLACES] brenda izvan Hrvatske. Ovime su dosadašnje investicije u destinaciju Obertauern dosegle 66 milijuna eura, a samo u ovaj novi hotel uloženo je 34 milijuna eura.

[PLACES] by Valamar je inovativni hotelski brand za istraživače novog doba koji žude za slobodom i dinamičnim odmorom. Naši objekti nude upoznavanje s odredištem na autentičan način, uz istinsko poštovanje prema okolišu. Suvremeni smještaj ističe se spojem modernog dizajna i ekoloških materijala. U [PLACES] hotelima fleksibilnost je na prvom mjestu pa je tako gostima na raspolaganju dnevni kredit na digitalnim narukvicama za korištenje u restoranima i barovima. Bogati program zabave i aktivnosti vjerno oslikavaju lokalnu atmosferu, pretvarajući svaki posjet u jedinstvenu priču.

Novootvoreni Obertauern [PLACESHOTEL] by Valamar nekadašnji je hotela Marietta, jedan od najvećih i najpoznatijih hotela s bogatom poviješću u omiljenoj austrijskoj destinaciji za zimovanja. Budući je svaki [PLACES] hotel jedinstven, ovaj u Obertauernu svojevrsna je posveta legendarnoj glazbenoj četvorki – Beatlesima. Naime, Beatlesi su u nekadašnjem hotelu Marietta održali svoj jedini (neslužbeni) koncert u Austriji u čast rođendana jednog od članova filmske ekipe tijekom snimanja filma “Help” 1965. upravo u Obertauernu. U najnovijem hotelu su izloženi originalni bubnjevi benda, a pojedine suiteve krase stihovi njihovih pjesama.

Hotel ima 120 moderno uređenih soba, a hotelski restoran i bar nude međunarodne, lokalne, američke i azijske specijalitete pripremljene na jedinstven način. [PLACESFLEXI] usluga, u koju je uključen bife doručak i večera, nudi gostima potpunu slobodu u korištenju dnevnog ‘kredita’ za konzumaciju. Na vrhu hotela, u kojem su se nekada zabavljali John Lennon, Paul McCartney, George Harrison te Ringo Starr, nalazi se [PLACESROOFTOP] bar i lounge zona s terasom. S osmog kata pruža se najspektakularniji pogled na snijegom prekrivene Alpe.

Gostima su na raspolaganju i personalizirane usluge “Destination Insider”, koja predstavlja svojevrsnog savjetnika za najbolji doživljaj destinacije, rezervaciju mjesta u školi skijanja, kao i za gastronomsku ponudu i usluge prijevoza, te “Snow Mastermind”, koja nudi mogućnost vođenog skijanja i sanjkanja, personalizirane savjete o skijaškoj opremi i stazama ili pak organizira dodatne aktivnosti na snijegu.

Obertauern [PLACESHOTEL] by Valamar pruža i raznovrsne mogućnosti izvan skijaških staza, bilo da se radi o uživanju u unutarnjem bazenu i spa centru koji obuhvaća unutarnje i vanjske saune ili u igraonicama i multimedijalnim područjima poput Multimedia Game Lounge & Theatre, Game lounge prostorije s velikim ekranom, Softplay sobe za djecu, Smart Play i mnoge druge sadržaje koji se prostiru na 400 m2. Pored sadržaja za najbolji zimski odmor za mlade, urbane putnike i obitelji, Obertauern [PLACES] hotel by Valamar ima i najveći konferencijski centar u Obertauernu.

Svečanom otvorenju Obertauern [PLACESHOTELA] by Valamar prisustvovali su brojni istaknuti gosti, među kojima i najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, a za sve uzvanike večeru je pripremala nagrađivana austrijska chefica Sandra Scheidl.

Novi Obertauern [PLACESHOTEL] by Valamar dizajniran i izgrađen u skladu s načelima održivog razvoja te uz poštovanje prema prirodi i tradiciji i korištenje obnovljivih materijala, 100 % zelene energije te uz fokus na  smanjenje ugljičnog otiska. Valamar je posebno predan ekološkoj održivosti i poštovanju okoliša te svega onog što destinaciju čini posebnom i autentičnom.

Chic.hr @chic.hr