Divna večer uz nove doze inspiracije

I ovog puta, osamnaestog po redu, društveno događanje Inspiracije ugostile su ljude koji pokreću, mijenjaju i inspiriraju sve oko sebe, jer oni su promjena koju želimo vidjeti u svijetu. A promjena počinje kad snovi postanu stvarnost! I nema ništa ljepšeg nego živjeti svoj san i uživati u onom što radiš.

PRIČA JEDNE KUHAČE

Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani – rekao je George Bernard Shaw, a Marina Obradović tu je ljubav pretočila u najljepšu inspirativnu priču. ‘ Priča jedne kuhače’ vuče korjen još iz djetinjstva, jer Marina je oduvijek voljela kuhati i peći kolače. No kako to već obično biva, život je nije odveo u smjeru kulinarstva već je karijeru gradila u korporacijama. Radila je puno, voljela taj adrenalin, osjećaj pripadnosti, ludnicu, metež, sve dok nije ‘izgorila’. Odlučila je dati otkaz, ponovno upoznati sebe i otkriti svoju strast.  Uslijed jedne meditacije ‘pogodila’ ju je ideja o tome da napiše zbirku recepata na karticama. Suprug je odmah prihvatio ideju i krenuli su u realizaciju. Točno godinu dana trajalo je ‘putovanje’ od ideje do realizacije no ubrzo je uvidjela da se ne može živjeti samo od prodaje recepata. Tada kreće s izradom i prodajom zdravih kolača, započinje suradnja s pivovarom za koju kreira recepte s pivom. Tako je nastala i najbolja torta na svijetu Čokobira koja oduševljava brojna nepca. U siječnju 2020. godine pokrenula je radionice pod nazivom Mala škola zdravog doručka koje su dočekane s oduševljenjem. Radionice su bile dupkom pune i tražilo se mjesto više, pa je u lipnju pokrenula Malu školu zdravog ručka. Marinu nije zaustavila ni korona. Upravo pokreće Akademiju za djecu na kojoj će naučiti sve: od kupovine, organizacije, pripreme, do kuhanja i prezentacije, a onda slijedi i Akademija za odrasle! Marina danas živi svoj san, presretna je i puna inspiracija, novih ideja i budućih kulinarskih projekata.

Slušajući razgovor voditeljice Jane Fabijanić i panelista, mali krug uzvanika mogao je isprobati najbolje selekcije Franck Supriore čajeva okusa bazginih bobica ili Macha Ginseng, a nekima je uz fine zalogaje Marinine torte izvrsno pasalo Pulfer pivo ili pjenušac Freixenet.

ŠKOLA ŽIVOTA

Nema šanse da život uzimam zdravo za gotovo. Ne želim ‘odrađivati’ ili samo brojati dane jer svaki dan je blagoslov – počinje svoju inspirativnu priču Bruno Šimleša čovjek velikog srca i veliki humanitarac. Kao beba obolio je od opakog oblika trombocitopenije, manjka trombocita, i prve godine života proveo na odjelima dječje onkologije. Iz tog vremena sjeća se dr. Tiefenbacha njegova glasa i izvanserijske topline, u čijem se zagrljaju osjećao kao najsigurnije biće na planetu. I danas želi biti na prvoj crti bojišnice u borbi protiv karcinoma tako da već godinama pruža psihosocijalnu podršku u udruzi ‘Sve za nju’. Vodi njihove programe, organizira humanitarne akcije, preko njegove FB stranice osigurava besplatno ljetovanje, no ne staje. Nakon prvog potresa u Glini s g. Brankom Bakšić Mitić organizirao je humanitarnu akciju. Svaka dva do tri dana provodi na terenu gdje je sve, od šljakera i frizera pa i vozača do pružatelja psihološke pomoći. No ipak i uvijek, Bruno naglašava obitelj mu je na prvom mjestu. Jer čime god da se bavi, mora imati vremena i energije za biti tata i suprug!

I na kraju, Bruno ne bi bio Bruno da nam nije odaslao prekrasnu inspirativnu poruku: ‘Stvorite više prostora za zdrave misli, strasti i snove, kako biste inspirirali sebe i ljude oko sebe!’

Uz puno smijeha, razgovora i emocija mali broj uzvanika uživao je degustaciji Hendricks gina i tonika Thomas Henry tonika koje pripremao barmen Ivan Malenica, a da nitko ne ode kući praznih ruku, bogate poklone osigurali su sponzori projekta Henkel, Franck Hrvatska i vodeni park Aquae Vivae.

Autor: Rosie Kugli

Foto: Inspiracije