Kulturno društveno događanje

Rujansko kulturno društveno događanje INPIRACIJE održano u novootvorenom hotelu Mövenpick pružilo je svojim uzvanicima jedinstven dojam i inspiraciju objedinjujući sva osjetila. Opuštena i vrlo sadržajna atmosfera zaokupirala je sva osjetila gostiju. Za takav ugođaj zaslužna je organizatorica i idejna začetnica Anita Vukušić Crevar te voditeljica programa Jana Fabijanić. Ipak, najzaslužniji su inspirativni gosti večeri: talentirana obitelj Parmać, polaznici glazbene škole Mikrofon Star te Lea Horvat, mag. logopedije i kreativna dizajnerica. 

Događanje je potrajalo dugo u noć uz pomno složene delicije restorana Mövenpick sljubljene s Al Kaprone likerima i rakijama te Freixenet i gin Sul aperitivom, pićem dobrodošlice.

Ljubav prema glazbi koja se prenosi s koljena na koljeno

U obitelji Parmać uvijek se pjevalo i pjeva, a ljubav prema glazbi prenosi se naraštajima. Mama Jadranka i tata Zoran svoj talent proslijedili su djeci: Sanji, Nedi i Tomislavu.

Tomislav Parmać, pijanist i korepetitor

Tomislav se profesionalno bavi korepeticijom, komornim sviranjem, zborskim i klapskim pjevanjem, sviranjem u bendu, ali i komponiranjem. S dvadeset i tri godine počinje raditi kao baletni korepetitor, korepetirao je i svirao uspješnice kao što su: “Grofica Marica”, “Kneginja Čardaša”,  “Jesus Christ Superstar”,“Mamma Mia”, “Talijanski slamnati šešir”. Kao korepetitor mjuzikla „Ljepotica i zvijer“ koji je nastao prema istoimenom Disneyjevom filmu, ovih dana uživa u reakcijama publike jer po svemu sudeći, dobili smo veliku uspješnicu.

Surađivao je i sa zvijezdama kao što su James Morrison i Tereza Kesovija, ali najdraže zvijezde s kojima svira i pjeva su njegove sestre Neda i Sanja Parmać. Poduzetnici glazbenici osnovali su Mikrofon star

MIKROFON STAR 

Sanja Parmać, osnivačica i ravnateljica škole glazbenu školu Mikrofon osnovala je 2009. godine u Zagrebu. Škola je namijenjena osobama koje se žele baviti pjevanjem i sviranjem na profesionalnoj ili amaterskoj razini, a žele stručno vodstvo. Mentori ove suvremene škole pjevanja profesionalni su glazbenici i pedagozi, od kojih svaki osobno ima bogato iskustvo, a zajedno čine tim koji će usmjeriti svakog pojedinca polaznika.

– Ne postoje univerzalna, brza rješenja i ne postoji jednadžba primjenjiva na sve. Sustavan i dosljedan rad na sebi doprinosi cjelovitosti. U našoj školi svatko može, u svom tempu, u svom ritmu, u svom omjeru i svojom željom postati sretniji, mirniji, opušteniji. Na sceni nam trebaju istina i sloboda, njima ćemo se voditi. Završni cilj je, dakako, scenski uspješna izvedba pred publikom  – otkriva nam simpatična Sanja.  

Školu su ipak  najbolje predstavile mlade nade muzičke škole, Lara Carić (14) i Tia Mikić (13) koje su dugogodišnje polaznice glazbene škole Mikrofon Star i ponosne vlasnice prestižnih nagrada iz područja pjevanja, a uzvanike INSPIRACIJA su počastile glazbenim brojem koji niti jednog uzvanika nije ostavio ravnodušnim.

Petra Antolić, mentorica škole mikrofon Star je pjevačica, kantautorica i vokalni trener. Permanentno sklada i piše pjesme pa je tako u suradnji s Dallas Recordsom objavila i pet singlova, od kojih je zadnji duet s Ivanom Kindl, pjesma “Prijatelj je uvijek tu” za koji je Petra pisala tekst i glazbu. U pripremi je i stvaranje albuma.

Inspirativna noć protkana muzikom nije se zaustavila samo na pjesmi. Svestrana Lea Horvat, protkala je atmosferu i naglasila duhovnost i svijest kao najvažniju sferu u životu.

Važnost holističkog pristupa s ciljem osnaživanja

Lea Horvat, po primarnoj struci je magistar logoped. Vlasnica je privatnog logopedskog i savjetodavnog kabineta u Zagrebu. Svoje dugogodišnje iskustvo u struci logopedije dodatno je proširila edukacijama u području psihoterapije, NLP-a i područja osobnog rasta i razvoja pa je i holistički terapeut i reiki majstor. U svom radu s djecom i njihovim obiteljima te odraslim osobama, ističe važnost cjelovitog – holističkog pristupa terapijskom procesu s ciljem osnaživanja i ostvarivanja svih potencijala svojih klijenata. Osim terapeutskog rada, bavi se i modom: 2020. godine pokreće svoj modni brand Svoya čije modele možete vidjeti i na Instagram stranici @svoyaofficial.

2022.godine s prijateljicom i coachem Lavom Nikolić pokreće jedinstvenu Flowoman žensku coaching grupu u kojoj kroz 6 mjeseci intenzivno radi sa ženama na svim životnim područjima, kroz osnaživanje i coaching, njegujući žensku energiju i povezanost.

Smijeh kao lijek

Inspiracije vjerno podupire i Dental Studio Rešetar Brezak

Šarmantna doktorica Ivana Rešetar Brezak, ispričala nam je novosti i inovacije koje je uvela u svoju ponudu pa je tako Dental Studio Rešetar Brezak od ove jeseni bogatiji u ponudi antiage tretmana, a doktorica je izdvojila dermalne filere za usnice koji su ujedno i jedni od najtraženiji tretmana. 

Hollywoodski brand Aloxxi za njegu kose ušao je na hrvatsko tržište na velika vrata te od ove jeseni njihove proizvode možete kupiti online na Aloxxi web shopu.

Bogata tombola i razna druga iznenađenja za koje su zaslužni sponzori i partneri bili su šećer na kraju večeri uz gutljaje pića i degustaciju Dukat premium sireva. Najviše se očekivao bogati poklon bon Lens centra za njegu i mršavljenje čiji tretmani učinkovito tretiraju masne naslage. 

Inspiracije su još jednom pokazale i dokazale da su najiščekivaniji društveno kulturni događaj u gradu.

Autor teksta: Rosie Kugli

Foto: Danijel Brezak