Inspiracije

Ostati ravnodušan prema ideji znači lakomisleno osiromašiti svoj život, jer samo dobra ideja pokreće svijet. Međutim, ni sama ideja po sebi nije dostatna ukoliko ne postoje ljudi koji su spremni da svoje zamisli provedu u djelo ili da je podijele sa drugima. Na sreću, organizatorica događanja Anita Vukušić Crevar i voditeljica Jana Fabijanić svoju su genijalnu ideju uspješno pretočile u najinspirativniji događaj u metropoli, a on se nastavlja – u skladu sa svim propisanim mjerama! 

I nije slučajno da se ovomjesečno inspirativno druženje održalo u velebnom EU BUSINESS CLUB SKY OFFICE, jer čemu služi nebo, ako ne čovjekovoj težnji da ga dostigne? Uz piće dobrodošlice, pjenušac Freixenet, i uz pomoć agencije Mali Party koja je primjereno uredila prostor uzvanici su uživali u ambijentu i inspirativnom druženju.

 „ Ono što vodi i vuče svijet nisu lokomotive već ideje“

Ljubav ne poznaje granice

Kažu da prava ljubav ne poznaje ni granice, ni prepreke, a priča gospođe Masumi Shimooka dokaz je da je sve moguće kada se iskreno voli i želi.

Gospođa Shimooka, čije ime Masumi znači jako lijep život, rođena je u Kyotu da bi 30 godina kasnije, zbog ljubavi, stigla u Zagreb gdje je i ostala sve do danas. Priča ove  nasmiješene, vitke i gracilne gospođe, lako može poslužiti i kao predložak za kakvu knjigu ili film.

Svoj životni odabir, nikad nije požalila ni Martina Crljen direktorica vodenog parka, termalnog kupališta Aqua Vivae.

Voda kao izvor života

Voda je izvor života i čini više od polovice našeg tijela. No njezine kvalitete puno su šire nego što mislimo, od liječenja glavobolje, preko rješavanja kožnih iritacija, pa sve do jačanja imuniteta – jednom riječju idealna je za održavanje dobrog zdravlja i vitalnosti. Znali su to i stari rimljani, a kada su prolazeći ovim prostorom, opazili kako iz zemlje izvire topla, kristalno čista i pitka voda, nazvali su je Aquae Vivae, što u prevodu znači ‘živa voda’. A ta živa voda i danas nastavlja prenositi svoju moć, stvara sklad tijela, čuva zdravlje i ono najvažnije, dokazano usporava starenje.

Krapinske Toplice to lijepo i mirno malo mjesto u Hrvatskom zagorju, udaljeno svega 45 km od Zagreba, nekada je bilo mondeno, europsko kupališno liječilište. Danas je ovaj vodeni park Aquae Vivae, koji je posve prirodno uklopljen u pitome zagorske brege, jedan od najvećih i najmodernijih kompleksa unutarnjih bazena u Hrvatskoj. Prostire se na preko 18.000 m2 zatvorenog prostora, a obuhvaća 5 zatvorenih i 1 otvoreni bazen s mnogobrojnim vodenim atrakcijama, wellness centar sa saunama, restoran i godišnje primi oko 150 000 posjetitelja.

S teorijom o vodi slaže se i tvrtka Jamnica čije su proizvode negazirane i gazirane prirodne vode uzvanici mogli degustirati tijekom večeri.

A kako je važno odvojiti vrijeme samo za sebe, zna i strastveni jedriličar, Uroš Kalinić član uprave Konzuma za financije i IT.

Kad isplovim na pučinu, nestaju sve brige ovoga svijeta. 

Život i školovanje u inozemstvu obogatili su ga spoznajom da se samo ustrajnim radom, dobro isplaniranim i organiziranim vremenom može napredovati, a Uroš se itekako dokazao na najvišim razinama. 

U Konzum dolazi igrom slučaja, 2018. godine, što nije bilo nimalo lako obzirom na sve što se događalo oko Agrokora. Naravno, da smo se u razgovoru dotakli i korone koju je prebolio, ali i svega što je pandemija donjela sa sobom.

–  I vjerujemo da sve dobro što napravimo svaki dan čini svijet boljim za sve nas, zato Konzum dijeluje i humanitarno. Od 2016. godine donirali smo više od 525 tona hrane onima kojima je najpotrebnija. A tu  je i naša omiljena crvena ciglica koja gradi povjerenje i prijateljstva još od davne 1993.!

Kako bismo i mi osjetili tu čaroliju, Franckovi baristi pripremili su neodoljivu kombinaciju Franck Cold-Brew koktela – zanimljiv spoj okusa s „cold-brew“ kavom i Superiore čajem te dodatkom džina i tonika. Kavu dobivenu ovom metodom karakteriziraju nježne arome što ju čini idealnom za pripremu različitih varijanti koktela. A ako su kokteli melem za nepce, onda je umjetnost definitivno melem za dušu.

Umjetnost je nit koja nas povezuje i spaja na neobičan način

Kad imamo priliku predstaviti djela Stephena Lupina onda je najbolje riječ prepustiti Andriji Seifertu.

I opet se osvrćemo na situaciju koja nas je zatekla, ne samo nas već i naša tijela, upravo ta tijela kojima je LUPINO ospjednut od svojih početaka. Nesavršeni smo, čak i za najsuptilnijeg romantičara kakav je Lupino, iako savršenstvo njegovih radova ukazuje suprotno.

Srećom, sve naše ‘nesavršenosti’ savršeno će zagladiti i ispeglati, partner INSPIRACIJA, Poliklinika Milojević. Kao vodeći stručnjak u borbi protiv starenja dr. Milojević odradio je do sada oko više desetaka tisuća estetskih tretmana, a prozvan i The Botox King!

I kod doktora Milojevića i kod Lupina savršenstvo i sklad proizlaze iz njihove potrage za otkrivanjem ljepote u ženi, majci, u ljubavi.

I tako smo, kao prolazni promatrači uz zalogaje koje je za događanje pripremila pršuterija Bura i sol te pijuckanje savršeno pripremljenog gin Hendricksa s tonikom ostali istinski oduševljeni još jednom inspirativnom večerom, u kojoj je na trenutak  stvarnost dotakla savršenstvo baš poput glazbe Joe Pandura, Regis Katie i Pavle Golubića koja je ispunila prostor, ali i srca uzvanika na društvenom događanju INSPIRACIJE…

Autor teksta: Rosie Kugli

Photo: Martina Lutfi Pašić