Boginja umjetničkih djela od kože

Kako započeti priču o njoj… Možda bi trebali krenuti od djetinjstva kada je Dubravka još kao osnovnoškolka obožavala crtati i bila ponosna na nagrade koje su se redale…Da, moglo bi se reći da je to početak njezine priče.  Priče koja traje i danas pod umjetničkim imenom KRINA.

Odrastajući , otišla je u „pravničke vode“ no međutim uvijek se vraćala sebi, te u trenutcima opuštanja  kreirala i stvarala. Tako je došlo do prekretnice, do trenutka kritične mase, ključanja ili govoreći jednostavnim jezikom, krenula je hrabra priča o umjetničkoj dizajnerici koja živi svoj san već više od 8 godina. Svoj brend nazvala je tako što je „iskoristila“ nadimak svoje bake, porijeklom grkinje koja joj je u mnogočemu bila inspiracija. Ona kao mnogi drugi umjetnici živi svoj poziv i svakodnevno pretača ljubav u svoje male kolekcije kojima uveseljava dame različitih godina u Hrvatskoj  i inozemstvu.

Cijeli period stvaranja Dubravka provodi radeći na modnim kolekcijama stavljajući naglasak na dizajnerske komade nastale iz skica, razrade i kvalitetne izrade, misleći da je to dobra i drugačija taktika. Napornim radom, učenjem i traganjem za kvalitetnim materijalima te kombiniranjem istih, njene male kolekcije postale su prepoznatljive po klasičnim i zavodljivim siluetama kombiniranja fine kože, svile i vune. Jedna od tajni njene prepoznatljivosti leži i u dobro koordiniranom timu starih zagrebačkih majstora koji joj uz svoje ruke kao alat, prenose svoja znanja i iskustva.

„Najvažnija stvar je što volim propitivati i slušati svoje kupce i svoje prijateljice, što žele nositi, u čemu se dobro osjećaju i što vole kombinirati pa kada sjednem negdje u prirodu ili atelier usklađujem svoje ideje sa kratkim crticama koje sam zapisivala u svoju radnu bilježnicu.“ kaže Dubravka.

Od svih materijala koji se nude na tržištu, obožava raditi sa kožom, koja ju je nakraju i obilježila kao vrsnu dizajnericu kožnih odjevnih predmeta i nakita. Voli ju kombinirati i koketirati sa drugim materijalima kako bih dobila posebne i jedinstvene komade,  te na taj način pronašla put prepoznatljivosti kod klijenata.

U isčekivanju mini novih kolekcija, moj tim paralelno radi i na nekoliko novih projekata. Pokrenuli smo web stranicu sa modernim shopom i modnim konceptom kako bi se podjednako obratili  ženama  kako kod nas, tako i diljem svijeta.

U kolekcijama koje kreira za proljeće i ljeto, koristi pozitivne i optimistične boje, dok su u kolekcijama za jesen i zimu uvijek zagasite, pa ih voli “razbijati” međusobnim kombiniranjem.  Za nju biranje boja, predstavlja način izražavanja svojeg trenutnog osjećaja. Za crnu kaže da je kraljica i kao neboja te da je definivno njoj vrlo posebna,  dok je tamno crvena jaka i sretna  boja starog glamura pa uživa izrađivati komade u objema. Ono što je bitno i što se provlači kroz njezin cijeli ciklus kreiranja je da odjeća koju stvara, zajedno sa trobicama i nakitom predstavlja ozbiljan dizajnerski  rad koji Dubravku svrstavaju u sam vrh hrvatskog dizajna, a Krina kao brend postaje hrvatska verzija francuskog minimalizma i profinjenosti .

 Kroz sve kolekcije provlači se ista misao i želja da je prepoznata kod svih žena bez ograničenja u godinama, iz različitih kultura s izraženim stavom za novo i personalizirano, dugačije i posebno!