Nezaboravni ljetni trenuci u srcu Zagreba

Bilo da ste se već vratili s godišnjeg odmora ili brojite sitno do odlaska na zasluženih nekoliko tjedana čistog hedonizma, vruće ljetne večeri u gradu ne moraju biti dosadne i nesnosne. Dapače, u Zagrebu se mogu doživjeti nezaboravni ljetni trenuci i stvoriti predivne uspomene. Recept je jednostavan: malo fantastične žive glazbe, DJ setovi, odlična hrana i piće, zvjezdano nebo, ludilo društvo i sve to smiksano na jednom mjestu – Ljetu kod Matoša na Mažurancu!

U samom centru, u ugodnoj hladovini drvoreda i ispod starih fenjera u skrivenom dragulju Donjeg grada, točnije na Trgu braće Mažuranić, skriva se idilična kulisa Ljeta kod Matoša gdje je najbolje provesti zabavna druženja s ekipom ili čak doći sam i uz gomilu ležaljki, vreća, jastučića i stoličica za sjedenje, neodoljive retro fotelje i kredence, baš „kao kod kuće“ uživati u glazbenim performansima…ili čitati svoju omiljenu knjigu.


Fantastična street food ponuda još nikoga nije razočarala, jer osim meksičke kuhinje, na Mažurancu se mogu naći šest vrsta pizze, šest vrsti paste, burgeri, hrskavi prženi krumpirići i batati, Cheese wheel pasta, domaća varijanta popularnog Philly cheese sendviča, pilećih krilca i stripsa. Od slatkog posebno valja izdvojiti banana bread i genijalni brownie sa sladoledom. Na Ljetu kod Matoša još nitko nikada nije ostao gladan!


Prirodna limunada s okusima manga, mente, đumbira i maline, mojitomango i mojito s malinama, jagodama i đumbirom vrhunskih koktel majstora na kućici Monkey Bar, Spritz koktel s pjenušcem, Hendricks gintonic, koktel od ruma, limete i mente sa svježe cijeđenim sokom od lubenice serviran u samoj lubenici, nezaobilazan Jamnica gemišt hladan kao led, uz mrzlu Kozel pivu garancija su da se lako rashladiti i na plus 30 stupnjeva!


Ljeto kod Matoša traje još svega deset dana, točnije do 29. srpnja. Manifestacija je otvorena svakog radnog dana od 16 sati, subotama i nedjeljama od 10 sati, a zatvara se u ponoć. Sve informacije o programu dostupne su na Facebook i Instagram stranicama.

Chic.hr @chic.hr