Dizajnerica je kreirala kolekciju kojom dominiraju unikatni detalji

“Ne postoje pravila… tako se rađa umjetnost, tako se događa napredak. Protivite se pravilima ili ih ignorirajte, tako nastaje inovacija”, slavne su riječi Helen Frankenthaler, američke slikarice. Odrastavši u bogatoj njujorškoj četvrti Upper East Side, Helen je kao dijete često punila umivaonik vodom i u nju kapala majčin crveni lak. Opčinjena kapljicama koje su se vodom širile u neobičnim oblicima, u kontrastu s bijelinom porcelana, godinama kasnije tu inspiraciju pretočila je na platno te postala jednom od predvodnica apstraktnog ekspresionizma, uz bok Jacksonu Pollocku.

Proučavajući njezinu tehniku slikanja, neposredno lijevanje boje na sirovo platno kojim nastaju specifični apstraktni oblici, dizajnerica Marija Kulusic pronašla je inspiraciju za stvaranje nove zimske kolekcije. Često se referirajući na prirodu i pejzaže u svom radu, Marija je, baš kao i Helen, omiljeni motiv pretvorila u odjevne komade nastale izlijevanjem boja na tkanine. No i odabir nedovršenih materijala poput vunene pređe poslužio je kao simbolički znak nedefinirane forme, pretvarajući se u unikatne detalje koji svakom izrađenom komadu daruju osoban dizajneričin dodir.

Od statement topova i elegantnih večernjih haljina pa sve do toplih kaputa i baršunastih detalja, ova slojevita kolekcija krije ponešto za svakoga.

Chic.hr @chic.hr

Foto: Denis Butorac

Model: Xnonia, Colors Model Management