CARE – Circular Beauty na policama mirisa

Let’s CARE! Održiva kupnja za mnoge je u međuvremenu postala nešto što se podrazumijeva. Čisti i ekološki proizvodi traženi su kao nikad prije, čak i u kozmetičkoj industriji. Nova marka mirisa CARE spaja potrebe za održivošću i osobnim zdravljem – i upotrebljava prerađene sastojke! Tri mirisne kreacije ovog inovativnog koncepta pod nazivom Second Skin, Clean Linen i Energy Boost su održive i veganske, nisu testirane na životinjama i nadoknađuju svoj CO₂ otisak. Kolekcija se predstavlja u staklenim bočicama od recikliranih materijala i odlikuje se čistom recepturom koja sadržava prirodne sastojke koji su prema konceptu Zero waste spašeni od bacanja. Potpuno u skladu s geslom: pametna održivost dobrog mirisa! Sva tri mirisa bit će dostupna u trgovinama krajem veljače 2023. godine.

HOW WE CARE

Koncept mirisa CARE označava divne, intenzivne mirisne kompozicije te, u isto vrijeme, kružnu i čistu ljepotu. Kako se CARE zalaže za održivost, objasnit ćemo detaljnije u nastavku:

WE CARE FOR THE PLANET

Interesantna kombinacija: CARE spaja održivost u obliku Re- & Upcycling-a! Sirovine bočice (staklo i reciklat) sastoje se od ponovno upotrijebljenih materijala koji se mogu reciklirati do 95 posto. Svaki miris sadrži „prerađene sastojke” jer resursi našeg planeta nisu beskonačni. Serija mirisa nadoknađuje preostali CO2 otisak u dogovoru s tvrtkom ClimatePartner: CARE podržava projekt za zaštitu šuma u Indoneziji koji štiti 64.000 hektara tropske šume nudeći ljudima iz regije alternativne izvore prihoda krčenju šuma. Tropska šuma ubraja se među najučinkovitija skladišta stakleničkih plinova i jedno je od posljednjih utočišta orangutana.

WE CARE FOR YOU

Vrhunska čistoća: CARE upotrebljava samo sastojke koji su potpuno sigurni. Megatrend „Personal Health” obuhvaća naše cjelokupno zdravlje i usredotočuje se na optimalno opće blagostanje u svim područjima života – emocionalno, intelektualno, društveno, duhovno i tjelesno. „Clean Beauty” označava 100 posto veganske proizvode koji se ne testiraju na životinjama i koji se proizvode bez određenih kritičnih sastojaka o kojima se raspravlja. Serija mirisa CARE nudi recepture visoke kvalitete bez bojila, mineralnog i palminog ulja, ftalata i UV blokatora.

WE CARE FOR THE FUTURE

Domišljato baš kako treba: zašto uvijek iznova upotrebljavati nove resurse kad imamo toliko drugih mogućnosti? Serija mirisa CARE odgovara na to pitanje i stoga u svojim recepturama upotrebljava „upcycled Ingredients”. Visokokvalitetna esencija hrastovine koja mirisu Second Skin daje elegantnu drvenastu notu dobivena je od iverice hrastovine koja nastaje tijekom proizvodnje bačvi za konjak. Za miris Clean Linen visokokvalitetne latice ruže iz Isparte ponovno se upotrebljavaju nakon destilacije i pretvaraju u dragocjen ekstrakt ruže. Miris Energy Boost sadržava donje dijelove korijena kurkume koji ostaje kao nusproizvod nakon berbe u indijskom području uzgoja i prerađuje se u ekstrakt začinskog mirisa. Tako CARE nastavlja trend kružne ljepote i pokazuje kako se pametne ideje mogu upotrebljavati za očuvanje naših ograničenih resursa tako da naš prekrasni planet ostane sačuvan još dugo vremena.

Uzbudljivi mirisi razmazit će osjetila svojom prirodnošću

Mirisi se obično prskaju izravno na kožu. Zahvaljujući svojoj čistoj recepturi CARE je ugodan za nošenje – osim toga, sve tri kreacije također će vas razmaziti prekrasnim doživljajem mirisa koji ostavlja poseban, njegovan mirisni dojam zahvaljujući raznolikim mirisnim notama.

Varijante mirisa Second Skin, Clean Linen i Energy Boost bit će dostupne u trgovinama od veljače 2023. godine. Više informacija o seriji mirisa CARE možete pronaći na web-stranici www.care-fragrances.com te Instagram kanalu: www.instagram/care

Chic.hr @chic.hr

Foto: PR