D-Resort Šibenik

Zapanjujuća arhitektura ovog popularnog chic odmarališta zagolicala nam je maštu i stvorila želju za posjetom. Prekrasan D-resort smjestio se u Šibeniku, u jednom od najšarmantnijih povijesnih gradića na jadranskoj obali koji je dugo bio popularno odredište lokalnog stanovništva, ali malo poznat izvan zemlje. Smješten je u marini Mandalina koja je jedina hrvatska marina posebno dizajnirana za prihvat megajahti te prepoznata od strane prestižnog londonskog The Yacht Harbour Association.

Turski investitori Dogus grupe itekako su znali kakvu građevinu ostavljaju ovom gradu. Koristeći se tijekom uređenja vidljivim bijeli betonom s otiskom drveta hrasta, čeličnim limovima, lanom, prirodnim tonovima sive, smeđe i plave s mjestimičnim akcentima živih boja koje vuku korijen iz mediteranskog kolorita dali su ovom resortu stilski naglasak na kristalno plavu hrvatsku obalu a zadržali ljepotu netaknute prirode. Za takvu domišljatost i inovativnost zaslužan je arhitektonski ured Nikole Bašića, Marina projekt, a za dizajn interijera EMUR Studio – Marko Murtić i Ana Aščić. D-Resort Šibenik je zbog dizajna postavljen za jedan od najsofisticiranijih hotela u Hrvatskoj, s jednostavnim linijama i kvalitetnim materijalima uklopljenim u prirodni krajolik.

Projektantska zamisao bila je izgraditi autentični mediteranski ambijent ističući naslijeđe jadranskih hotela u kojima se isprepliću arhitektura, dizajn i umjetnost šibenskog područja. Ono što je najbolje opisalo prirodu oko resorta je činjenica da se na savršen način ”izbrisala” granica između unutrašnjeg i vanjskog prostora. Tako spojen interijer s eksterijerom dao je priliku da se poigraju i sa rasvjetom, pogotovo onom dnevnom prirodnom jer ulazak sunčevog svjetla kroz razne neočekivane prodore daje posebnu zlatnu notu prostoru. Mediteranski pejzaž postao je dio interijera, a interijerske drvene obloge, namještaj i rasvjeta dio vanjskog prostora.

Ulaskom u hotel zakoračit ćete u predivan lobby koji je centralni prostor građevine. Svojim dizajnom postao je najistaknutiji dio hotela jer njegove vertikale uspješno dotiču horizontale te se na takav  nenametljiv način dobio ugodno obrađen interijer i omiljeno mjesto za sve ljubitelje fotografije.

Zaljubljenici u ovakvu vrstu arhitekture, Mediteransko okruženje i predivnu nam Dalmaciju pronaći će baš sve na jednom mjestu, u D-resortu Šibenik.

Auto teksta: Ivona Kalapač @vonivona

Photo: @d-resort-sibenik