Hotel Nomad

Arhitektonsko remek djelo, luksuzni i raznolik smještaj, vrhunska usluga i sadržaji u nedirnutoj prirodi Bjelašnice, treće po visini planine u Bosni i Hercegovini, glavne su oznake Hotela Nomad, otvorenog prije dvije godine. Sve što nudi i cijela atmosfera hotela na tragu je „Mountain Boutique Hotela” (Planinskog boutique hotela) jer osim što je veleban u svakom smislu i smješten na planini, uslugama i sadržajima po mjeri i željama gostiju te ugodnost unutrašnjeg ambijenta čini ga i ekskluzivnim i luksuznim.

Jedinstvenost hotela, što ga i razlikuje od mnogih drugih po planinama Europe, ogleda se i u blizini glavnog grada BiH, Sarajeva i svih njegovih sadržaja te međunarodne zračne luke – od grada do hotela treba oko 30 minuta, a od zračne luke svega 20 minuta.

To omogućuje i jednostavniji dolazak do hotela, koji je otvoren cijele godine za relaksirajući odmor, predah i ‘bijeg’ od urbanog i užurbanog življenja, kao i za aktivni odmor s istraživanjem ljepota prirode Bjelašnice, planinarenje, šetnje i druge aktivnosti.

Održiva načela poslovanja uz poštivanje prirode za nezaboravno iskustvo

Hotel ima 51 sobu različitih veličina, wellness i spa, vrhunsku i modernu i autohtonu kuhinju i restoran, konferencijsku dvoranu te druge usluge i sadržaje, a poslovanje grade na temelju održivih načela, poštujući prirodnu baštinu u kojoj se nalaze.

Spajajući moderno i tradicionalno, nove tehnologije, ljubaznost i stručnost svih zaposlenih u atraktivnu i autentičnu ponudu, u kojoj se pažnja posvećuje i najsitnijim detaljima, cilj im je od početka isti – da se gosti osjećaju ugodno pri boravku u hotelu, da odlaze i vraćaju se opet zadovoljni nezaboravnim iskustvom koje su doživjeli.

Sve su to mogli vidjeti i uvjeriti se u kvalitetu ponude i novinari iz zemalja bliže regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija) kojima je tijekom studijskog posjeta od 8. do 10. studenoga 2023. predstavljen hotel, kada su i sami mogli sudjelovati u raznim organiziranim aktivnostima, na čemu u hotelu također predano rade.

Zimska sezona – direktan skijaški put od hotela do skijaških staza

Posjet novinara je organiziran uoči početka zimske sezone, za koju hotel već ima dobre najave i rezervacije, jer mu je posebnost i lokacija uz same skijaške staze čime zimi i dodatno privlači ljubitelje skijanja i drugih zimskih radosti.

Bjelašnica, čiji je najviši vrh na čak 2.067 metara n/m, je kao ski destinacija ‘zabljesnula’ tijekom 14. zimskih olimpijskih igara 1984. (Sarajevo i okolna mjesta i planine), i to sa održavanjem muških alpskih utrka na njezinim stazama, koje su mnogi ocijenili i nekim od najboljih i  najizazovnijih u Europi.

Tu je i Babin Do, turistički centar gdje turisti dolaze cijele godine, a nalazi se na 1.250 metara nadmorske visine i postao je i lokalni hotelski hotspot i centar za skijaški turizam s trgovinama, barovima, restoranima i suvenirnicom.

Uz to, hotel Nomad nalazi se na samoj moderno opremljenoj skijaškoj stazi s grijačima za pancerice što omogućuje gostima vrhunsko i jedinstveno skijaško iskustvo.

Otvoreni za sve uz odličan omjer cijene i kvalitete

Spremne programe i aktivnosti za cijelu godinu, pa i zimsku sezonu hotel ima za sve vrste gostiju i uzraste, i mlade i starije, obitelji s djecom, parove, za grupne ili individualne dolaske turista, a važan dio poslovanja je kongresni segment za poslovne ljude i skupove.

Hotel odlikuje i odlična omjer cijene i kvalitete, dok je za vrhunsku kongresnu ponudu proglašen i jednim od vodeća tri hotela za kongresni turizam u regiji.

Od mnogih usluga koje hotel nudi, tu je i mogućnost prijevoza za one koji ne dolaze vlastitim, dostupno je i mnogo parkirnih mjesta, stanice za električno punjenje vozila i električni bicikli, a za relaksaciju i opuštanje tu je moderno opremljen wellness i spa centar na 550 metara četvornih sa bazenom, saunama, fitnessom i drugim sadržajima s pogledom na očaravajuću prirodu.

Nomadi iz davnina i danas

Zanimljiva je i povezanost hotela s poviješću, jer se nazivom Nomad ‘oslanja’ i na davna vremena, od Rimskog carstva na dalje, i povijest nomada po tim planinskim vrletima, ljude koji su se tu sklanjali i živjeli bježeći od progona, ili prenoseći vjeru, ili zbog trgovine, ili lutanja i drugih povijesnih razloga.

A i sadašnje čovječanstvo s razvojem turističke i industrije putovanja u svijetu zadnjih 60-ak godina postalo je zapravo „putujuće”, a turisti „moderni nomadi”.

Direktor hotela Nomad gosp. Mesud Ljuhar, poručio je: “Izuzetna mi je čast što je hotel Nomad imao priliku da ugosti novinare iz regije da uživaju u hotelu ali i da upoznaju sve ljepote planine Bjelašnice. Spremni smo za zimsku sezonu, i sa velikim nestrpljenjem iščekujemo naše goste. Hotelski kapaciteti se popunjavaju i sada več mogu najaviti da nas očekuje jako dobra sezona.“

Hotel Nomad vas poziva da svoje praznike provedete u prekrasnom ambijentu nadomak Sarajeva, i da uživate u prirodi i u dobrom društvu.

Ponudu i dostupnost smještaja, kao i posebne ponude možete pregledati na službenoj web stranici Hotela: https://hotelnomad.ba

Chic.hr @chic.hr