Nagrada Dukatu

U prošloj godini Dukat je donirao četvrtinu sveukupno donirane hrane u Hrvatskoj, stoga mu je drugu godinu zaredom dodijeljeno priznanje „Najdonator“ kao najvećem pojedinačnom donatoru hrane u 2018. godini u Hrvatskoj. Priznanje je Dukatu uručeno u Europskom parlamentu u Bruxellesu, na inicijativu eurozastupnice Biljane Borzan i platforme Mreža hrane.

U 2018. godini Dukat je donirao 192 tone mliječnih proizvoda vrijednosti 2,5 milijuna kuna, što je četvrtina sveukupno donirane u Hrvatskoj u 2018. godini. Time je Dukat osigurao milijun mliječnih obroka za 40.000 socijalno ugroženih građana i djece širom Hrvatske. Od 2015. godine, od kada je Dukat pokrenuo sustavno doniranje mliječnih proizvoda, Dukat je donirao 900 tona svojih proizvoda, ukupne vrijednosti 13 milijuna kuna. Priznanje je uime Dukata preuzela Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija, koja je tom prilikom istaknula predanost kompanije društveno odgovornom poslovanju.

Bacanje hrane apsurd je suvremenog društva. Poražavajući je podatak o tonama hrane koja se godišnje baci u Hrvatskoj, dok istovremeno na rubu siromaštva živi 28 posto naših građana, a njihov udio iz godine u godinu raste. Dukat je ukorijenjen u zajednici u kojoj posluje i nastavljamo s doniranjem hrane, no problem siromaštva u zemlji neće riješiti donacijske aktivnosti fizičkih i pravnih osoba – dodala je Wolsperger Dolezil.

Tijekom 2018. godine Dukat je otvorio dva nova diskontna dućana, u Zagrebu i Slavonskom Brodu, kako bi svoje proizvode učinio dostupnijima još većem broju građana slabijeg financijskog statusa.

Bravo DUKAT!