Kiehl’s Ferulic Brew

Stotinama godina fermentacija se upotrebljava u raznim kulturama i apotekarskoj tradiciji za konzerviranje pripravaka te kao izvor korisnih kiselina, probiotika i antioksidansa koji pri konzumaciji imaju pozitivni učinak na opće zdravlje i dobrobit. Kada je riječ o njezi kože, fermentacija biljnih ekstrakata može ih obogatiti vitaminima, antioksidansima i kiselinama koje njeguju kožu, što povećava moć sastojaka. Kao rezultat, koža je umirena, a njena kvaliteta vidljivo poboljšana.

Inspirirani umijećem fitofermentacije i vrenja, Kiehl’sovi kemičari odlučili su kreirati esenciju u kojoj se Kiehl’sova dugogodišnja ljekarnička znanja i moderna znanost stapaju u učinkovitu formulu koja je savršeni prvi korak bilo koje rutine za njegu kože.
Predstavljamo – NOVI Kiehl’sov proizvod – Ferulic Brew esenciju za lice s ferulinskom kiselinom. Brzoupijajuća formula pomaže vidljivo smanjiti fine linije, istovremeno stvarajući pomlađujući osjećaj teksture kože i otkrivajući naočigled blistaviju kožu zdravijeg izgleda.

U svojim istraživanjima Kiehl’sovi kemičari otkrili su poseban postupak fitovrenja u trajanju od 120 sati pomoću enzima proklijalih sjemenki uljane repice. Tijekom 120 – satnog postupka fitovrenja upotrebljavaju se enzimi biljnog podrijetla koji potiču razgradnju fizičkog biljnog materijala i pretvaraju ga u fitokomponente iz ekstrakta uljane repice. Rezultat je esencija s jedinstvenim prirodnim mirisom koja vidljivo povećava blistavost kože, smanjuje pojavu finih linija i vidljivo poboljšava teksturu kože. Kiehl’s Ferulic Brew esencija za lice obogaćena ferulinskom kiselinom može pomoći koži da se obrani od slobodnih radikala uzrokovanih unutarnjim i vanjskim stresorima, kao što su zagađenje i stres, koji mogu dovesti do vidljivih znakova starenja. Ferulic Brew također sadrži mliječnu kiselinu i skvalan. Formula s ova tri sastojka zajedno djeluje kako bi; utjecala na rane znakove starenja svojim svojstvima za poboljšavanje izgleda kože, pomogla ojačati kožnu barijeru, poboljšati teksturu kože, te ublažiti fine linije i hidratizirati kožu. Za vidljivu blistavost formula štiti od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Kao dio zdrave rutine za njegu kože, Kiehl’sova Ferulic Brew esencija za lice priprema kožu za ostale korake u rutini kako bi bolje upijala serume i proizvode za hidrataciju koji slijede.

Ključni sastojci

  • Ferulinska kiselina

Ferulinska kiselina antioksidans je koji se dobiva prirodnim putem i nalazi se u staničnoj stijenki biljaka poput raži i određenih sjemenki voća. Stopljena s formulom, pomaže u obrani od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.

  • Mliječna kiselina

Mliječna kiselina prirodno se nalazi u mliječnim proizvodima i to je hidrokarbonska kiselina poznata po svom nježnom eksfoliantnom djelovanju. Unutar ove formule ona pomaže tako što obavlja nježan piling kože, dok ju istovremeno hidratizira i naočigled smanjuje fine linije i izgled neujednačene ili hrapave teksture.

  • Skvalan

Skvalan, prepoznatljivi Kiehl’sov sastojak, lipid je biljnog podrijetla. Posebno sklon prema koži, skvalan se lako upija i djeluje unutar formule kako bi hidratizirao kožu, održavajući osjećaj mekoće, podatnosti i hidracije.

Chic.hr @chic.hr

Photo: Kiehl’s