Beauty rituali za nježnu njegu ruku

Naše su ruke čudesni organi koji nam služe da držimo predmete i rukujemo njima. Imaju širok raspon djelovanja i uvelike doprinose našem osjetu dodira. One su također način izražavanja koji dopunjuje govor, a izražajne su čak i kada su pasivne. Odraz su naše osobnosti.  Jednako su ranjive na vanjske štetne utjecaje kao i lice. Nemilosrdan su odraz procesa starenja. Epiderma ruku slabo je prirodno hidratizirana jer je na rukama prisutan mali broj prirodnih čimbenika hidratacije (4 do 5 puta manje nego na licu). To rezultira gotovo stalnom dehidracijom i brzim procesom starenja. Stalno koristimo naše ruke i one su neprekidno izložene stresu u svakodnevnim aktivnostima: ultravioletne sunčane zrake, vjetar, hladnoća, vruća voda, deterdženti, prašina i druge tvari, pušenje, itd. Svi ovi čimbenici dehidriraju ruke i čine njihovu kožu osjetljivijom. Hidrolipidni film je oslabljen i napadnut pa više ne može djelovati kao zaštitna barijera. Proces prirodnog starenja se ubrzava. S vremenom, nokti također postaju krhkiji, bezbojni i oštećeni. Naše ruke stoga zahtijevaju posebnu pažnju i potreban im je poseban tretman koji o njima vodi računa i štiti ih od svih tih vanjskih štetnih utjecaja. Laboratorij Biologique Recherche stvorio je novi sustav proizvoda za obnavljanje i njegu ruku.

Masque Gommage Mains

Masque Gommage Mains posebno je formulirana kako bi odgovorila na potrebe trenutnih stanja kože suhih, keratiniziranih i/ili dehidriranih ruku. Njeno trostruko djelotvorno djelovanje: 1 – piling 2 – hidratiziranje i obnavljanje gornjih slojeve epiderme 3 – ujednačavanje. Ova piling krema nježno uklanja mrtve stanice kože. Sadrži bijelu glinu (kaolin) i kapljice voska od jojobe a isto tako djeluje kao zamjena za masku. Njezin kompleks poli alfa hidroksilne kiseline prati prirodni proces pilinga koji dopunjuje mehanički piling. Bogata je koncentriranim aktivnim sastojcima za hidratizaciju i popunjavanje poput hijaluronske kiseline, kao i tvarima za pročišćavanje poput ekstrakta čička i sastojaka za ujednačavanje kao što su ekstrakti limuna i lobode. Ova čudesna maska uklanja mrtve stanice kože i potiče njihovu obnovu, hidratizira i omekšava gornje slojeve epiderme, ujednačava epidermu i smanjuje pigmentacijske nesavršenosti, te čisti i dezinficira područje oko zanoktica. Rezultat je hidratizirana, glatka i ujednačena koža.

Kako bi i maska imala najbolje djelovanje nanesite Masque Gommage Mains jednom tjedno na suhu kožu. Masirajte ruke, koncentrirajući se na gruba, oštećena područja i oko noktiju. Ostavite da djeluje 3 minute prije ispiranja te nanesite Émulsion Rénovatrice Mains.

Cijena Masque Gommage Mains, 75 ml je 368 kn.

Émulsion Rénovatrice Mains

Émulsion Rénovatrice Mains koristi se nakon Masque Gommage Mains. Savršeno nadopunjava piling te umnožava i produžuje prednosti Masque Gommage Mains. Zbog toga također hidratizira, štiti  i ujednačava kožu. Njezina fina tekstura pruža intenzivnu hidrataciju i hranu za trenutna stanja suhih, keratiniziranih, istrošenih ruku. Mješavina ulja koja uključuje ulje iz sjemenki maline, Sacha Inchi i pamučnog ulja učvršćuju hidrolipidnu barijeru suhe, istrošene kože. Ova bogata, hranjiva krema za osjetljive i oštećene ruke sadrži staničnu vodu kivija, koja je bogata vitaminima A i C, hidratantna sredstva poput hijaluronske kiseline i rekonstituirane NMF(prirodne čimbenike hidratacije) te aktivne sastojke za oporavak poput ekstrakta biljke Mimosa Tenuiflora. Formula Émulsion Rénovatrice Mains također sadrži ekstrakt limuna koji pomaže u borbi protiv pigmentnih nesavršenosti koje se pojavljuju sa starenjem. Ova savršena emulzija hidratizira i omekšava gornje slojeve epiderme, stvara zaštitni film na površini kože, štiti epidermu od vanjskih štetnih utjecaja, uravnotežuje pH kože, ujednačava boju kože, jača nokte i omekšava zanoktice. Rezultat su nahranjene, zaglađene ruke također zaštićene od vanjskih štetnih utjecaja, te je obnovljena je njihova mladost i gipkost.

Kako bi emulzija imala najbolje djelovanje na čistu i suhu kožu nanesite malu količinu Émulsion Rénovatrice Mains na gornju stranu ruku. Lagano masirajte koncentrirajući se na oslabljene zone. Koristite onoliko često koliko je potrebno.

Cijena Émulsion Rénovatrice Mains, 75 ml je 278 kn.

Način upotrebe u kozmetičkom salonu

Cjeloviti program tretmana njege »nove ruke« posebno je kreirao doktor Philippe Allouche i temelji se na Masque Gommage Mains i Émulsion Rénovatrice Mains, a program traje 45 minuta. U inicijalizacijskoj fazi, tretman kombinira upotrebu Lait VIP O2, L’Eauxygénante, Masque aux Acides de Fruits N° 2 s Masque Gommage Mains, nakon čega slijedi Masque Biosensible. U fazi njege, nakon nanošenja Émulsion Rénovatrice Mains slijedi Sérum Yall~O2 koji stvara »nove ruke«. Za vrlo dehidrirane ruke, tretman također uključuje nanošenje izvornog seruma Colostrum. Za pigmentacijske nesavršenosti, na ta područja preporučuje se specifična primjena izvornog seruma Oligo-Proteines Marines.

Chic.hr

Photo: Biologique Recherche