Pivoneza

Svoje nepce već danas možete iznenaditi nečim potpuno novim, a neobično dobrim jer je Zvijezda na popis premiumdelikates majoneza dodala novi proizvod – majonezu s tamnim pivom! Zato požurite do Konzuma jer vas ekskluzivno na njihovim prodajnim mjestima čeka nova i slasna Zvijezda Pivoneza. A kad ste već tamo, u košaricu ubacite još neke proizvode koji će vam trebati za pripremu najsočnijih svinjskih rebara u pikantnoj marinadi.

Svi znamo da je jelo bezveze kad nema Zvijezda majoneze, a kad je riječ o Pivonezi, ona osigurava poseban doživljaj okusa. Iako zvuči kao neobična kombinacija, majoneza i pivo stvaraju jedinstven i bogat okus koji morate probati. Pripremljena od jaja, suncokretovog ulja i uz dodatak tamnog piva, nova Zvijezda Pivoneza odlično upotpunjuje okus svakog jela i namirnice.  A što je bolje od majoneze, piva i dobrog grilla? Za spremanje pravog gurmanskog užitka potrebno vam je: jedan kilogram svinjskih rebara, 100 grama Pivoneze, dvije žlice meda, jedna žličica dimljene crvene paprike, jedna žličica soli, pola žličice papra, pola žličice čilija u prahu, 200 grama matovilca, desetak rotkvica, Zvijezda Ekstra djevičansko maslinovo ulje i Zvijezda jabučni ocat.

Proces je jednostavan. Dok se pećnica zagrijava na 180 stupnjeva, pripremite marinadu: u zdjeli pomiješajte Pivonezu, med, dimljenu crvenu papriku, sol, papar i čili u prahu te sve umiješajte u kompaktnu smjesu. Smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana pa ih stavite u posudu za pečenje koju ćete prekriti papirom za pečenje. Sve stavite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva tridesetak minuta nakon kojih ćete zdjelu izvaditi iz pećnice, okrenuti rebarca na drugu stranu i nastaviti ih peći dodatnih 30 minuta.

Kada rebarca budu pečena, odložite ih sa strane da pet minuta „odleže“ pa ih poslužite uz začinjenu svježu salatu i prilog po izboru. Za kraj u manju posudicu stavite još malo Pivoneze, okupite društvo za stol i zajedno uživajte u slasnim i pikantnim okusima. Dobar tek!

Chic.hr @chic.hr

Photo: Zvijezda