Born in Roma Yellow Dream

U Rimu danje svjetlo pozdravlja ulice. Sunce se uzdiže iznad grada. Sjećanja na prethodnu noć postaju još jedan novi početak. Ono o čemu smo maštali u prošlosti inspirira naše snove o sutrašnjici. Okupan žutom svjetlošću, vječni grad se budi. Uz crvenu, žuta je boja koja se najviše povezuje s Rimom i njezina je priča utkana u samo tkanje ovoga grada.

Danas, na trgu Piazza Mignanelli, u rimskoj kući gdje je smješten Maison Valentino, kreativni direktor Pierpaolo Piccioli primjenjuje svoje znanje o bojama kako bi ponovno osmislio žutu kao boju koja oduzima dah u svijetu kojem su potrebni snovi.

Dijalog između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koji ova boja predstavlja inspiracija je za liniju Born in Roma Yellow Dream.

Dan se ušuljao u vrtove palače. Nepokolebljiv pogled Adut Akech i Anwara Hadida svjedoči o snazi njihovih snova. Adut Akech odjevena je u kolekciju visoke mode Valentino koju je nosila sinoć ili nosi večeras?  Uronjeni su u energiju ovoga grada i njihova rimska priča je vječna. Kako bi se moćni optimizam žute boje prenio u miris, Valentino Beauty zatražio je od dva para parfumera da stvore jedinstvene mirisne priče na temelju jedne vrlo neočekivane note. Ipak, ta nota u isto vrijeme ima moć da prenese osjećaj ohrabrenja i utjehe u ovom nesigurnom svijetu.

Born in Roma Yellow Dream Donna

Za miris Born in Roma Yellow Dream Donna parfumere Anne Filippo i Nicolasa Beaulieua nadahnuo je Rim okupan toplom, ugodnom svjetlošću kako bi razotkrili karakteristike žene koja predstavlja Valentino: blistava, puna života, samopouzdana. Osmišljen u tri koraka koji se temelje na notama Valentino Color, Cool i Couture, ovaj mošusno-cvjetni miris budi znatiželju svojom čistom i ohrabrujućom mirisnom notom.

Born in Roma Yellow Dream Uomo

Za stvaranje miris Born in Roma Yellow Dream Uomo parfumere Julie Macé i Violaine Colas nadahnuo je Rim u zagasitom, ohrabrujućem osvjetljenju kako bi se razotkrile karakteristike energetičnog i odlučnog muškarca punog života. Osmišljen u tri koraka koji se temelje na notama Valentino Color, Cool i Couture, ovaj začinski, orijentalni miris iznenađuje notom đumbira.

Bočice mirisa Born in Roma Yellow Dream

Inspirirane uzorcima uklesanima u kamen talijanskih palača, a izvorno dizajnirane za kožne proizvode, zakovice su postale jedne od najkultnijih simbola marke Maison Valentino. Na različite načine njima su ukrašeni šavovi torbi, reveri košulja ili remenčići sandala te odmah prepoznatljive zakovice donose dizajnu marke Valentino punkerski, moderan izgled.

Ove kultne zakovice svojim modernim, piramidalnim izgledom krase zaobljene bočice mirisa Donna i Uomo, dok potpis Valentino stoji žutim slovima na crnoj naljepnici. Ove staklene prizme i same utjelovljuju okrepljujuću žutu svjetlost mirisa te predstavljaju znak optimizma i obnove.

Chic.hr @chic.hr

Photo: Valentino