Poznat po futurističkom zvuku kojeg su podržali svjetski poznati producenti

Perspektivni brazilski producent Fred Lenix u subotu, 23. ožujka ove godine dolazi u zagrebački klub Gallery. Nakon što je prošloga ljeta oduševio publiku na LMF festivalu te u klubovima na domaćoj obali, zagrebački kolektiv PROGRAM Events ponovno ga dovodi u glavni grad.  Podršku će mu pružiti domaći DJ-evi DANCElectric i Einfakin, a vrata kluba otvaraju se u 22:00 sati. Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio, a za rezervaciju stolova potrebno se javiti organizatorima.

„Lenix je ostavio neopisiv dojam na sve prisutne plesače i nas kao organizatore, stoga nije ni čudo da ga je preuzeo menadžment od planetarno popularnog dvojca ARTBAT te mu svi predviđaju zavidnu budućnost na sceni zbog produkcijskih radova te zbog savršenih DJ setova koje prezentira po cijelom svijetu“, istaknuo je Filip Sulić, jedan od osnivača PROGRAM Eventsa koji će puštati glazbu na događaju pod umjetničkim imenom DANCElectric.

Fred Lenix posjeduje talent i poseban glazbeni potpis koji je u suprotnosti s njegovim godinama. Inspiriran old-school technom i electrom, 25-godišnji audio inžinjer poznat je po svom futurističkom zvuku kojeg su podržali Maceo Plex, Adam Beyer, Tale Of Us, Pan-Pot, ARTBAT, Solomun i brojni drugi. Pozornost je privukao izdanjima za izdavačku kuću Elevate te za Fur Coatov label Oddity imprint. Nedavno je izdao svoj “Somewhere EP” za izdavačku kuću Truesoul pod vlasništvom Adama Beyera. Lenix se pojavio na ARTBAT-ovom događaju Upperground’s Debut NYE eventu u poznatom klubu Zamna u Tulumu. U svibnju ove godine nastupit će na poznatom španjolskom stadionu Santiago Bernabeu u suradnji s ARTBAT-om, Vintage Cultureom, Argyjem i brojnim drugim izvođačima.

Dobar „scouting“ je od iznimne važnosti

Projekt PROGRAM Events nastao je iz dugogodišnje suradnje Patricka Smoljanića, Koste Radmana, Ivana Vodopije i Filipa Sulića koji dijele bogato iskustvo u organizaciji događaja povezanih s elektroničkom glazbom. Ističu da im je fokus na stvaranju kvalitetnog glazbenog programa koji može biti edukativan, reprezentacijski ili klasičan projekt sa izvođačima koji su poznatiji široj javnosti.

„S obzirom na to da smo svi u entertainment bussinesu gdje se bavimo organizacijom evenata i bookingom inozemnih izvođača, smatramo da je dobar “scouting” od iznimne važnosti. Ne uključujemo samo provjerena imena sa scene, već uz detaljna proučavanja i istraživanja izvođača kreiramo program za naš matični klub Revelin u Dubrovniku i partnerske klubove. Na taj način dolazimo i do izvođača za koje procijenimo da imaju velike potencijale za budućnost na sceni te ih, prije nego njihova cijena dostigne vrtoglave iznose, angažiramo za nastupe kako bismo publici ponudili širi spektar izvođača. Istim primjerom vodimo se i u projektu PROGRAM EVENTS-a te pozivamo inozemne i domaće perspektivne izvođače koji odskaču svojim radom“, istaknuo je Sulić dodavši da im je jako bitno omogućiti publici da uživaju u programu za razuman iznos cijene ulaznice.

Osim navedenog događaja, organizatori najavljuju i gostovanje producenta iz regije, Andrewa Mellera, koji je nedavno potpisao suradnju s poznatim producentom Solomunom. Meller u zagrebački Gallery dolazi 13. travnja, a na pozornici će mu se pridružiti domaće snage, Bosk i Yakka. Više informacija o nadolazećim događajima nalaze se na Instagram i Facebook stranici PROGRAM EVENTS-a.

Chic.hr @chic.hr