Potvrda Philipsove dosljednosti izvanrednom europskom dizajnu

Još jednom je struka prepoznala kontinuirani fokus i predanost tvrtke TP Vision, nositelja globalne licence za Philips TV i audio proizvode, u stvaranju europskog dizajna. Tako je i ove godine prestižno priznanje za dizajn Red Dot zasluženo otišlo u ruke dizajnerskog tima TP Visiona za izvanredan dizajn proizvoda. Riječ je oukupno četiri nagrade za sedam novih Philips proizvoda: Philips Ambilight TV OLED+ 907, Philips Ambilight TV OLED+ 937, Philips Fidelio bežični kućni audio proizvodi i Philips Sports Bluetooth zvučnici.

Philips Ambilight TV OLED+ 907 – kombinacija izvanredne slika i zvuk

Ovo je peta godina otkad je Philips TV ušao u partnerstvo sa stručnjakom za zvuk, tvrtkom  Bowers & Wilkins, s kojom surađuje na premium televizorima kao što je OLED+ 907. Minimalistički dizajn ovog modela obiluje prestižnim značajkama koje su bile temelj osvajanja Red Dot nagrade. Primjerice, korištena je akustična tkanina luksuznog brenda Kvadrat kojom je omotano integrirano zvučno rješenje Bowers & Wilkins, okretno postolje izrađeno je od tamnog satenskog aluminija, dok je daljinski upravljač presvučen kožom Muirhead kako bi potrošači osjetili kvalitetu i u ruci.

Philips Ambilight TV OLED+ 937 – vodeći model televizora s Ambilight značajkama

Ovogodišnji vodeći nagrađeni model Philips televizora je OLED+937 s četverostranom Ambilight značajkom. I u ovom modelu prisutna je odlična integracija kvalitete slike i zvuka. Vrhunske performanse televizora postignute su kroz fizički odvojeni zvučni sustav Bowers & Wilkins omotanog Kvadrat tkaninama, koji je dijelom integriranog postolja televizora. Ono po čemu se ovaj model ističe su i detalji u dizajnu poput završne obrade svih metalnih dijelova zbog čega se lako uklapa u moderne domove. Za bolji osjet u ruci kod daljinskog upravljača također je korištena Muirhead koža. Dodatno, zvučni sustav ovog modela pojačan je Atmos zvučnicima.

Philips Fidelio bežični kućni audio proizvodi s izvanrednim performansama

I ove je godine Philips asortiman audio proizvoda oduševio performansama koje omogućuju potpuno uživanje u glazbi ili filmovima. Nagrađeni pojedinačni proizvodi Fidelio Soundbar FB1, Fidelio Subwoofer FW1 i Fidelio bežični zvučnik FS1 se mogu kupiti pojedinačno ili kombinirati kao dio opsežnog kućnog kina postavljenog za jednostavno povezivanje putem bežične tehnologije PlayFi. Dizajn svih elemenata asortimana temelji se na diskretnoj kvaliteti kako se ne bi skrenula pozornost sa sadržaja TV ekrana. Pri izradi svakog pojedinačnog proizvoda korištena je Muirhead kvalitetna koža kako bi korisnik osjetio kvalitetu na dohvat ruke.

Philips Sports Bluetooth zvučnici

Nakon prošlogodišnjeg  lansiranja GO slušalica, Philips TV & Sound predano radi proširenju „GO“ obitelji, odnosno na novim zvučnicima koji se mogu koristiti na otvorenom. Ovogodišnje nagrađene zvučnike S4807 i S7807 karakterizira koncept robusnih, elegantnih i izvrsnih vanjskih proizvoda, a dolaze u dvije veličine i dvije boje – u crnoj i crvenoj te svijetlosivoj i žutoj.

Već više od 60 godina Red Dot nagrade prepoznaju najbolje u dizajnu proizvoda u smislu funkcionalnosti, kvalitete, ergonomije i inovativnosti, a odnedavno trajnosti i ekološke kompatibilnosti. Svi čimbenici su doveli do toga da je ovo priznanje postalo jedna od najtraženijih međunarodnih nagrada za izvanredan dizajn.

Komentirajući nove nagrade, Rod White, glavni dizajner za TP Vision rekao je: ’’Red Dot nagrade su među najvišim priznanjima koja profesionalna dizajnerska zajednica može dodijeliti, a osvajanje takve nagrade je prirodni vrhunac naše godine. Drago mi je što su Red Dot nagrade još jednom potvrdile naš jedinstveni pristup dizajnu proizvoda potrošačke elektronike. Svjesno izbjegavamo fokusiranje na površnost i pokušavamo stvoriti nešto što će zadržati i povećati ponos kupaca na vlasništvo od trenutka kupnje i tijekom cijelog životnog vijeka proizvoda.”

Ove je godine Red Dot ocjenjivačko povjerenstvo imalo pune ruke posla s obzirom na to da su zaprimili više od 5 500 prijava proizvoda velikih i malih tvrtki iz cijelog svijeta. Neovisno povjerenstvo čini tim od 50 međunarodnih stručnjaka koji ocjenjuju proizvod na temelju devet atributa u sesiji koja traje nekoliko dana. Navedena velika globalna konkurencija daje dodatan značaj kvaliteti i dizajnu Philips proizvoda koji su osvojili ovo prestižno priznanje.

Chic.hr @chic.hr

Foto: PR