Fuzija okusa kave, kokosa, biljnog napitka i sladoleda
Postoje dvije vrste ljudi – oni koji za vrijeme nepodnošljivih vrućina posežu za hladnim pivom i – oni koji se kunu u moć rashlađujuće ledene kave. Ako pripadate drugoj skupini i ledena kava s veganskim twistom vam zvuči kao nešto što biste voljeli pripremiti sami, ostanite s nama. U nastavku vam donosimo recept za Coconut Flavour Over Ice ledenu kavu čiji recept potpisuje Doris Valković.
![](https://chic.hr/wp-content/uploads/2022/08/Coconut-flavour-over-ice-ledena-kava-1-683x1024.jpg)
Poznatija pod Instagram imenom Foodoris, ova domaća gastro blogerica u čaši je zarobila lijek za tropske vrućine. Njezin recept savršena je fuzija Nespresso Coconut Flavour Over Ice kave s aromom kokosa, biljnog napitka, sojinog sladoleda od burbon vanilije i, naravno, leda.
![](https://chic.hr/wp-content/uploads/2022/08/Coconut-flavour-over-ice-ledena-kava-2-683x1024.jpg)
Mix and drink
Za pripremu osvježavajuće ledene kave Doris nije koristila shaker, što ovaj recept čini pogodnim za kućnu pripremu. Bio joj je potreban samo Nespresso aparat i sljedeći popis sastojaka:
![](https://chic.hr/wp-content/uploads/2022/08/Coconut-flavour-over-ice-ledena-kava-6-1-683x1024.jpg)
- 6 do 7 kockica leda
- 150 ml biljnog napitka od soje (ili zobi)
- 1 kapsula Nespresso Coconut Flavour Over Ice kave
- 2 kuglice sojinog sladoleda s okusom burbon-vanilija
- 2 žličice kokosovih pahuljica (ribani kokos)
![](https://chic.hr/wp-content/uploads/2022/08/Coconut-flavour-over-ice-ledena-kava-3-683x1024.jpg)
Za početak je u veću staklenu čašu stavila led, a zatim je u nju dodala hladno mlijeko. U Nespresso aparat je onda stavila Coconut Flavour Over Ice kapsulu te je jednim pritiskom gumba direktno u čašu dodala kavu. Za kraj je u osvježavajući napitak stavila kuglice sladoleda i sve posula kokosovim pahuljicama.
![](https://chic.hr/wp-content/uploads/2022/08/Coconut-flavour-over-ice-ledena-kava-4-683x1024.jpg)
Ako bismo u par riječi morali opisati pripremu Coconut Flavour Over Ice ledene kave, odabir bi definitivno pao na riječi mix and drink. Najpopularniji recept ljeta 2022. moguće je napraviti i s mliječnim proizvodima, no valja imati na umu da se u kolovozu obilježava Svjetski dan biljnog mlijeka. Postoji li bolji način za obilježiti ga, nego pripremom recepta koji je osmislila Doris Valković, Riječanka poznata po maštovitim idejama za pripremu jela i napitaka na biljnoj bazi?
Autor recepta: Doris Valković @foodoris_
Foto: Doris Valković