Novo ime među dermokozmetičkim proizvodima

Liniju Synbionyme baziranu na probioticima i prebioticima predstavio je Michel Bohbot, doktor farmacije, koji je specijalizirao biologiju na sveučilištu u Parizu. Njegovo znanstveno područje je biološka obrana kože s naglaskom na mikrobioti kože. Doktora Bohbotu odlikuje više od 30 godina iskustva rada u području farmaceutske i kozmetičke industrije, bio je generalni direktor laboratorija Uriage i Bioderme, od 2001. do 2015. godine te direktor Pierre Fabre Dermatology od 1996. do 2000. godine.

Naša je koža razvila tri blisko povezana obrambena sustava za presretanje i borbu protiv učinaka, vanjskih i unutarnjih napada, kako je na predstavljanju istaknuo Bohbot, a to su: mehanička barijera, imunosna barijera te mikrobna barijera, koja se temelji na kakvoći kožne mikrobiote. Mikrobiotu kože sačinjavaju svi mikroorganizmi koji žive na zdravoj koži i u njoj. Ona ima ključnu ulogu u očuvanju zdravlja kože. U današnjim životnim uvjetima (onečišćenje, promjene ozonskog omotača, povećano izlaganje ultraljubičastim zrakama, klimatizacija, nagle promjene temperature, stres, umnožavanje proizvoda i tretmana za njegu kože), zaštitne funkcije kože često su preopterećene, što dovodi do kožnih poremećaja. Ovisno o slučaju, ti poremećaji imaju za posljedicu ten bez sjaja, preosjetljivu kožu, nelagodu, premasnu ili presuhu kožu, mrlje, kao i preranu pojavu znakova starenja (sitne brazde, bore, smeđe mrlje, gubitak čvrstoće itd.) 

PRO-B3 ekskluzivni obrambeni sustav

Prvi puta se ukazuje prilika da istodobno obnavljamo i jačamo tri zaštitne funkcije kože, osobito mikrobnu barijeru, istaknuo je Bohbot, budući da je Synbionyme razvio liniju koja je dorasla izazovima kože u suvremenim uvjetima, te jamči njeno zdravlje i dugotrajan mladolik izgled. U srži proizvoda Synbionyme je originalna kombinacija tri prirodna sastojka: ekstrakta sjemena piskavice, prebiotika (organsko laneno ulje), masnih kiselina omega 3, 6 i 9 (modificirani ekstrakt membrane kvasca). Jačanjem kapaciteta tri barijere kože, kompleks sprečava neravnoteže, učvršćuje i poljepšava kožu, te pospješuje učinak sve njege koja joj se pruža. 

Univerzalni serum

Univerzalni serum Synbionyme je zvijezda brenda koja se prilagođava svakoj situaciji i može se kombinirati sa svojim redovnim proizvodima za njegu kože. Bez obzira na oblik (gel, krema, serum, losion i dr.), dovoljno je na dlanu pomiješati nekoliko kapi univerzalnog proizvoda s uobičajenim proizvodom za njegu. Može se upotrebljavati kao tretman dva ili tri puta na godinu i pospješiti djelotvornost uporabom proizvoda za njegu kože iz linije Synbionyme koji su prilagođeni određenom tipu kože. 

Synbionyme – linija prilagođena svakom tipu kože

Kako bi se koži vratio sjaj i glatkoća, izbjegle mrlje ili prištići, postigla bolja tekstura i smanjile pore, predstavljena je linija Synbionyme (s univerzalnim serumom u središtu), podijeljena u tri skupine: proizvodi za SVAKODNEVNU njegu za hidrataciju i zaštitu od onečišćenja, proizvodi MEDACNYL za specifičnu njegu, te proizvodi PHOTO-3 za zaštitu od sunca.

24-SATNA HIDRATANTNA KREMA I GEL-KREMA ZA HIDRATACIJU I BLISTAVOST KOŽE – štiti od onečišćenja, hidratizira, pruža ugodu suhoj koži, te kontrolira sjaj i izlučivanje suvišne masnoće na mještovitoj do masnoj koži. MICELARNO MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE – posjeduje učinkovitost i blagost potrebne za čišćenje i uklanjanje šminke s očiju i lica u jednom potezu; MEDACNYL NOĆNA KREMA – uklanja nepravilnosti, ublažava bore, poboljšava teksturu kože, te regulira izlučivanje sebuma; MEDACNYL KREMA ZA PRANJE – sužava pore, pročišćava i ograničava izlučivanje; MEDACNYL OBOJENI DNEVNI FLUID PROTIV NESAVRŠENOSTI LIGHT BEIGE & NATURAL GOLDEN – bori se protiv nesavršenosti, poboljšava ten, kontrolira masnoću, te hidratizira; MEDACNYL FLUID ZA ZAŠTITU OD SUNCA SPF 50 – pruža snažnu zaštitu od UVA i UVB zraka, hidratizira, te kontrolira masnoću.

PHOTO-3 ZAŠTITNA KREMA ZA LICE PROTIV SMEĐIH MRLJA SPF 50+ – štiti od UVA i UVB zraka, smanjuje smeđe mrlje, te sprečava njihovo ponovno pojavljivanje; PHOTO-3 OBOJENA ZAŠTITNA KREMA SPF 50+ LIGHT, BEIGE/NATURAL, BEIGE/CARAMEL – štiti od UVA i UVB zraka, ujednačuje ten, te mu daje sjaj; PHOTO-3 NEVIDLJIVA ZAŠTITNA KREMA SPF 50+  – štiti od UVA i UVB zraka, hidratizira, omekšava, te je nevidljiva teksture za osjetljivu kožu. 

Novi brend Synbionyme, prema riječima farmaceutskog stručnjaka Michela Bohbota, sinonim je za iznimnu snaga proizvoda za dnevnu njegu koji će preobraziti kožu, bez obzira na dob, problem ili tip kože.

Foto: Synbionyme