…skriva se u ciljanoj hidrataciji

Hladan vjetar, kiša, zagrijani zrak u zatvorenom, hladnoća… naše je lice najizloženije svim tim štetnim faktorima, a rezultat je najčešće suha, iritirana i perutava koža sklona raznim drugim reakcijama. Čarobna riječ koja prevenira, ali i regenerira sve probleme kože zove se – hidratacija!

O važnosti hidratacije kože i djelovanju vode na našu kožu svjedoče gotovo svakodnevne kozmetičke inovacije i programi koji se baziraju na nekoj od sljedećih vrsta vode: običnoj, pitkoj vodi, morskoj i termalnoj. Ugradnjom u kozmetička sredstva za njegu djeluje se ciljano na zadržavanje postojeće vode u našem organizmu te obnavljanje izgubljene, kako bi koža zadržala prirodnu svježinu i elastičnost. Tako, primjerice, morska voda sadrži niz ljekovitih supstanca poput silicija, joda, magnezija i ekstrakta algi, koji kožu opskrbljuju vlagom, pojačavaju cirkulaciju, pospješuju stanično disanje i staničnu izmjenu. Termalna voda je svaka izvorska voda koja pri izviranju ima temperaturu višu od 300 Celzijevih stupnjeva, a pri površini otapa različite minerale (poput cinka i kalcija) i njihove soli te elemente u tragovima koji potiču regeneraciju kože, djeluju smirujuće i protuupalno, a osobito su učinkoviti kod nadražene kože. Suhoj koži vraćaju prirodnu vlažnost i sprječavaju nastanak akni i bora.

Stoga smo za vas odabrali naših TOP 9 hidratantnih favorita koji će pomoći da vaša koža dočeka proljeće besprijekorno lijepa, svježa i zategnuta.