by Mini Chef

Malo drugačija torta iz Mini Chef kuhinje – slana torta od mrkve i graška koju vam donosimo u suradnji s Kenwood Hrvatska. Ovom tortom možete zamjeniti doručak ili servirati umjesto klasičnih sendvič zalogaja kada vam dođu gosti.

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 1/2 dcl maslinovog ulja
  • 5 žlica brašna
  • 5 skuhanih i zgnječenih mrkvi

Smjesu podijelite u dva dijela te svaki dio stavite u kalup i pecite na 180 stupnjeva cca 20-25 min.

Dok se biskvit peče pripremite filu:

  • 300 g skuhanog graška od kojeg napravite pire u blenderu ili štapnim mikserom
  • 400 g svježeg sira; mi smo koristili Dukat Zagrebački sir
  • 300 g svježeg vrhnja
  • sol, papar
  • šaka listića mente

Ubacili smo sve u veliku zdjelu i ostalo je odradio Kenwood Titanium Chef Baker – kuhinjski robot vrhunskog dizajna, snažne snage, velike posude i s ugrađenom vagom. Kada je biskvit pečen i ohlađen, kalup u kojem ste pekli obložite prozirnom folijom i stavite jednu koru, zatim stavite pola file te poklopite s drugom korom.

Ostatak file stavite na vrh. Važno je ostati strpljiv, jer ovako spremljena slana torta mora odstajati 24 sata u hladnjaku, a nakon toga servirajte ju poput svake torte. Mi smo ju ukrasili bučinim sjemenkama, ali možete i s drugim povrćem kao što su cherry rajčice ili sl.

Dobar tek!

Recept: Mini Chef

Photo: Mini Chef