L’ADRIA Sun fluid SPF 50+

Ako nam je ovoga ljeta nešto važno, a pritom mislimo na beauty mazalice, to je kvalitetan SPF proizvod bez kojega jednostavno ne možemo zamisliti bezbrižan boravak na plaži. U moru kvalitetnih i vrlo ozbiljnih proizvoda, odlučili smo  isprobati novi L’ADRIA Sun fluid SPF 50+ koji je ovih dana lansiran na naše tržište. Bili smo prilično nestrpljivi, jer je do sada brend L’ADRIA pokazao da je vrlo ozbiljan igrač na beauty sceni, pa smo i sa uzbuđenjem čekali ovog novog igrača na tržištu.

Fluidan i lagan, s dodatnim skin-care benefitima, bez bijelog traga te teškog i masnog osjećaja, dodatno ojačan hidratantno-antioksidativnim kompleksom na bazi algi i primorskih biljaka, te sa sedam UV filtera najnovije generacije! Naš prvi komentar je bio; Kako je ovo moguće? Pa ovo je savršeno!

Njegove prednosti pred konkurencijom su bogati sastojci poput karotenoida rozih i crvenih algi – astaksantina, zeaksantina, beta karotena i lutein OPC-a primorskog bora koji su vrhunski antioksidanti; nadalje ektoina, hijaluronske kiseline, morske lavande  – mrižice koji brinu o hidrataciji, te ektoina, karotenoida rozih i crvenih algi – astaksantina, zeaksantina, beta karotena i luteina koji umiruju kožu. Ti ključni sastojci moćan su trojac koji ovaj proizvod čini spasiocem za našu kožu.

Zahvaljujući laganoj, nemasnoj i nenametljivoj teksturi, L’ADRIA Sun fluid SPF 50+ pogodan je za sve tipove kože, te je izvrsna podloga i za make-up. Obzirom da Sun fluid SPF 50+ daje mat velvet blur finish na koži koji smanjuje vidljivost pora i kontrolira sebum bez da dodatno isušuje kožu. Jako nam se svidio. Za suhu ili dehidriranu kožu kojoj mat finish nije idealan i treba joj dodatna doza vlage, preporučamo da se ovaj proizvod kombinira s Restorative mistom kojega naprosto obožavamo. Restorative mist daje dodatnu dozu osvježavajuće hidratacije i glow, a opet je prozračan i lagan i lako se dozira tijekom dana prema potrebi, kad god se osjeti zatezanje kože. Restorative mist može se nanijeti prije Sun fluida i poslije, neće utjecati na razinu zaštite Sun fluida.

Ono što nas je oborilo s nogu je i kombinacija sa Instant revitalizing serumom koji zajedno sa dnevnim Sun fluidom i Restorative mistom savršeno zaokružuje priču njege kože. Ona je nahranjena, hidratizirana, zaštićena. U ovim ljetnim danima, možemo li poželjeti više za zdravlje i ljepotu svoga lica.

Ono što je vrlo bitno je da brend drži do najviših standarada, te ne sadrži etilni alkohol, octocrylene, octinoxate i oxybenzone, PEG i polisorbate, mineralna ulja, parfem i eterična ulja. Respect… Naša ocjena je čista petica, te kombinacija proizvoda za svaku preporuku!

Nismo mogli odoljeti da na kraju ne prenesemo i detaljan opis ove divne kremice sa službene web stranice brenda L’ADRIa, pa u nastavku pročitajte još korisnih informacija koje su dobre za znati….

“L’ADRIA Sun fluid SPF 50+ u svojoj teksturi laganog krem narančastog fluida čuva tajnu života jadranskog bilja i morskih organizama koji se iznimnim mehanizmima bore protiv štetnog UV zračenja.

Tajnu djelovanja otkriva grupa prirodnih molekula koje zovemo karotenoidi. Široko su rasprostranjeni u živom svijetu, u biljkama, životinjama, rozim i crvenim algama, pa i u našoj koži obavljaju vrijednu funkciju zaštite od UV zračenja, neutralizirajući slobodne radikale. Karotenoidi su provitamini A, dobre sestre retinola, ali dok retinol kao veliki brat žari i pali pa čini kožu osjetljivom na sunce, karotenoidi će raditi suprotno: umirivati i sprječavati oštećenja kože od sunca, smanjujući štetan efekt UV zračenja bez da imaju efekt UV filtera. Kao lipofilni antioksidansi, imaju dodatni benefit anti-komedogenog djelovanja, obzirom da svojim antioksidativnim djelovanjem štite sebum od oksidacije, što je poznati uzrok nastanka mitesera, a često se pogoršava ljeti djelovanjem sunca.

Karotenoide iz crvenih i rozih algi, od kojih je najpoznatiji astaksantin, kombinirali smo s OPC primorskog bora, vrlo snažnim hidrofilnim antioksidansom koji također znatno smanjuje UV-inducirani stres na kožu. Kako bi zaštitili kožu od isušujućeg efekta sunca, koristili smo ovlaživače na bazi ekstremofinih organizama – ektoin i morsku lavandu, te dvije vrste hijaluronske kiseline, za površinsku i dubinsku hidrataciju. Za postizanje veoma visoke razine zaštite širokog spektra djelovanja protiv UVA i UVB zračenja koristili smo moderne, elegantne UV filtere najnovije generacije, koje odlikuje odlična fotostabilnost, pouzdanost zaštite te nepostojanje bijelog i masnog traga pri primjeni, što omogućuje vrhunski osjećaj na koži bez težine i mašćenja kože čak i pri visokim razinama SPF-a. Također se, u odnosu na UV filtere stare generacije, novi filteri manje vezuju za štetne učinke na morski okoliš.”

Nadamo se da ste u čitanju ove recenzije uživali kao i mi pisajući ju, te da ćete vrlo brzo isprobati i sve ove divne proizvode na čelu sa Sun fluidom SPF 50+ koji zajedno sa svojim sestricama i braćom čarobno brinu o zdravlju naše kože.

Chic.hr

Photo: Chic.hr

Izvor: L’ADRIA

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom L’Adria