by Mini Chef

U Mini Chef kuhinji blagdanske pripreme krenule su na veliko. Pa kako i ne kada je ovo doba godine u kojem se najviše družimo, posjećujemo i darujemo. U suradnji s Kenwood Hrvatska donosimo recept za Red Velvet roladu, blagdansku kraljicu koja će ukrasiti svaki stol, a uzvanike mamiti za još jedan zalogaj. Crveni kolač nije nimalo kompliciran za izradu pa je idealan za vrijeme zauzetih blagdana, a spoj je tradicionalnog okusa i spužvastog, gotovo baršunastog biskvita.

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 1 šalica oštrog brašna 
  • 2 žlice gorkog kakaa 
  • Pola praška za pecivo
  • Pola žličice soli
  • Pola žličice sode bikarbone
  • 50 g rastopljenog mlakog maslaca
  • 3/4 šalice šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica octa
  • 2 velike žlice jogurta
  • Crvena boja za kolače

*Savjet: ako želite crveniju tortu, smanjite količinu kakaa, mi smo svakako pretjerali, jer smo umjesto dvije čajne žličice, stavili dvije jušne što je zaista previše.

Krema:

  • 400 g krem sira (može i svježi)
  • 200 g bijele rastopljene čokolade
  • 60 g šećera u prahu
  • 60 g maslaca
  • Žličica ekstrakta vanilije

Za izradu biskvita trebat ćete dvije posude. Nama je posao olakšao Kenwood Titanium Chef Baker jer ima dvije posude koje možemo koristiti paralelno. U jednu stavite brašno, kakao, prstohvat soli i sodu bikarbonu. U drugu posudu stavite omekšali maslac i šećer i sve zajedno umutite dok ne postane pjenasto. Dodajte jaje, jogurt i vaniliju i još jednom sve dobro promješajte. Smanjite brzinu na mikseru i dodajte pripremljenu smjesu brašna i kakaa te umutite da se sjedini. Na kraju dodajte crvenu boju za kolače. Biskvit stavite u veliki pleh i ravnomjerno razvucite. Pecite na 170/180 stupnjeva cca 20 min. Kada je tijesto pečeno stavite ga na mokru krpu i zarolajte. Neka tako odstoji dok se ne ohladi.

Sjedinite krem sir sa šećerom i rastopljenom bijelom čokoladom. Dodajte ekstakt vanilije i sve dobro promješajte mikserom. Pričekajte da se krema ohladi pa nježno odmotajte roladu i premažite biskvit. Zarolajte i premažite ostatkom kreme roladu. Ukrasite po želji i stavite u hladnjak minimalno 2 do 3 sata. Servirajte na tanjure i uživajte u svakom zalogaju!

Dobar tek!!

Recept: Mini Chef

Photo: Mini Chef