Recept kojeg će obožavati cijela obitelj donosi gastro blogerica Gladuša

Pileće polpete izvrsna su i zdrava alternativa pilećim medaljonima. Kad treba brzinski  pripremiti nešto hranjivo, zdravo i ukusno polpete od piletine su odličan obrok kojeg obožavaju svi članovi obitelji. Odličan su izbor kad treba malo promijeniti rutinu i dodati nešto novo, a zdravo. Idealan su izbor i za ukusan snack kad je na redu vikend druženje, a ako ostane viška, ostatke možete iskoristiti za drugi dan i od njih napraviti sendviče. Poslužiti ih možete uz krumpiriće, omiljeno povrće ili salatu.

Svoj recept za pileće polpete s nama je podijelila gastro blogerica Gladuša.

Za pileće polpete potrebno vam je:

  • 500g pilećeg filea
  • 1 manji luk
  • 1 žlica worcestershire umaka (opcija)
  • Sol
  • Papar
  • Mljeveni đumbir
  • Kumin
  • Slatka crvena paprika

Priprema je brza i jednostavna. Za početak pileći file nasjeckajte na komade i, radi lakšeg miksanja, stavite pola sata u zamrzivač. Luk nasjeckajte i ako ne volite njegovu svježu aromu, prodinstajte na malo maslinovog ulja. Ubrzajte pripremu i olakšajte si pa sve sastojke ubacite u Kenwood MultiPro Go i miksajte dok ne bude kompaktno. Od smjese napravite polpete, koristeći zdjelu s vodom, zbog lakšeg oblikovanja (kako se meso ne bi lijepilo na ruke). Pecite u pećnici na 200 stupnjeva s ventilacijom oko 15-20 min ili na tavi. Kako biste bili sigurni da je meso gotovo – provjerite koristeći kuhinjski termometar. Temperatura na termometru treba pokazati minimalno 70 stupnjeva jer tada označava kraj pečenja i početak uživanja.

Dobar tek!

Chic.hr @chic.hr

Foto: @gladusasamja