by Mini Chef
Miris omiljenog blagdanskog ručka, iz Mini Chef kuhinje, znači samo jedno – radost i veselje! Kako bi vaš ručak bio što zdraviji te pritom izrazito ukusan, iz Mini Chef kuhinje dolazi brz, jednostavan recept, a spoj okusa pretvara se u pravo gastro remek djelo u kojem možete svakodnevno uživati. Ono što nas sve zbližava je ukusna hrana, pa tako i ovoga puta iz Mini Chef kuhinje biraju lokalno, zdravo i domaće kvalitetno meso. U suradnji s Perutninom Ptuj i korištenjem njihovog vrhunsko kvalitetnog proizvoda “Međimursko pile” donosimo recept za savršeni blagdanski ručak.
Recept je sljedeći:
- 400 g pilećeg filea #međimurskopile
- 4 kom mladog luka (narezanog na sitne kolutove)
- Sol
- Papar
- Začini: muškatni oraščić, slatka papričica, majčina dušica
- Maslinovo ulje
- 1 dcl bijelog vina
Prilog:
- 300 g batata
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 200 g prokulica
- 8 komada kestena koji je prethodno skuhan i oguljen
Sve sastojke priloga stavite na papir za pečenje, zalijte s maslinovim uljem, posolite i malo popaprite te posipajte s istim začinima koje ste stavili na meso. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva cca 20 minuta.
Dok se prilog peče, meso i mladi luk prodinstajte na tavi te zalijte s maslinovim uljem. Tijekom dinstanja smanjite vatru te dolijevajte bijelo vino. Neka se krčka još 20 minuta pa servirajte na tanjur s pečenim prilogom. Uživajte u blagdanima i u rapsodiji okusa i mirisa.
U slast!!
Recept: Mini Chef
Photo: Mini Chef