Novi spektakularni beauty tretman

Novi jedinstveni tretman poznatog beauty brenda Biologique Recherche

Micro-Puncture Lab© Intenzivni je tretman kojim se aktivira proizvodnja kolagena putem intraepidermalne mikrostimulacije.
Starenje tkiva iznimno je složen proces i nastaje kao neizbježna lančana reakcija: sve dermoepidermalne strukture, bilo da su stanične (fibroblasti, keratinociti…) ili pak vlaknaste (dermalni i dermoepidermalni vezni kolagen, elastin) i unutarnje biokemijske sastavnice kako derme tako i epiderme (dermalna hijaluronska kiselina, epidermalni lipidi, NMF [prirodni čimbenici zadržavanja vlage]) stradavaju, mijenjaju se, pucaju te ponekad nestaju.

Jeste li znali da se u dobi između 20 i 80 godina, broj dermalnih fibroblasta, stanica koje proizvode kolagen i elastin, smanjuje na polovinu. Vrhunski kozmetički brendovi sve više cjelovitu strategiju njege kože temelje upravo na tijesnim odnosima između derme i epiderme, dva zasebna sloja koja su u stalnoj vezi. Dokazano je da se regeneracijsko djelovanje na gornjem sloju kože, složenom interakcijom staničnih signala koji se probijaju kroz te slojeve, može proširiti do najdubljih područja kožom.

Njega kože vrhunskog francuskog brenda Biologique Recherche uvela je novu dimenziju u kozmetičku tehniku mikro-punkture. Novi vrlo aktivan funkcionalni instrument Micro-Puncture Lab temelji se na sposobnosti epiderme da se samostalno regenerira kada bude stimulirana. Ova se metoda temelji na površinskim mikrostimulacijama na dubinu od 0,25 mm u kožu (cilja se strogo intraepidermalna zona bez rizika od krvarenja). Gotovo je bezbolna a njezini rezultati multifunkcionalni: revitalizira epidermu oslobađanjem dodatnih esencijalnih aktivnih sastojaka, posvjetljava ten, potiče popravak tkiva i reaktivira proces proizvodnje vlakana zahvaljujući njihovoj visokoj koncentraciji u epidermalnim i dermalnim citokinima, s korektivnim djelovanjem na bore i borice, zaglađuje i popunjava epidermu… Uz to, pomaže smanjiti opuštanje kože zbog preranog procesa starenja, općenito poboljšava čvrstoću, koža je bolje hidratizirana i vraća joj se elastičnost i glatkoća i doima se punia, zategnuta i mladolikija. Rezultati su vidljivi već nakon prvog postupka, posve se prirodni, bez neprirodnog ili usiljenog izgleda.

Posebno se preporučuje osobama kojima je nužna obnavljajuća njega kože: za ugaslu kožu kojoj nedostaje blistavosti, dehidriranu kožu, protiv znakove preranog starenja, borica i bora, opuštene kože na području lica, vrata i dekoltea, kao i kod pigmentacija, diskromijskih ožiljci nakon laserskog tretmana, te promjene na površini kože kod pušača.

O kvaliteti tretmana dovoljno govori i činjenica da se ova metoda koristi i u kozmetičkoj medicini: kao priprema za postupke plastične kirurgije lica, laserskog obnavljanja površine kože ili medicinskog laserskog (IPL) tretmana kože, priprema za termo tretman, nakon kozmetičkog medicinskog postupka i kirurških zahvata za ubrzavanje procesa obnavljanja kože, kao i u korektivnim postupcima za pigmentirane ožiljke i ožiljke od akni te u njezi obnove ravnoteže za hiperkeratinizirana trenutna stanja kože i hiperseboroičnu kožu.

Tretman je dostupan u Splitu – Hotel Le Méridien Lav i u Zagrebu- Biologique Recherche Ambassade de la Beauté, Trg Marka Marulića 11

Foto: Biologique Recherche