Novi miris kuće Yves Saint Laurent

SLOBODNA BITI DIVLJA.
SLOBODNA GORJETI U LJUBAVI.
SLOBODNA VIKATI.
SLOBODNA BITI LIBRE.

„Svjestan sam da sam modu doveo u novo stoljeće i da sam ženama omogućio pristup jednom svijetu slobode koji im je dotad bio nedostupan.”
Yves Saint Laurent

Sloboda. To je riječ koja definira Yves Saint Laurent.
Uvijek na rubu. Eksperimentiranje. Nadilaženje granica.
Ono zbog čega LIBRE definira YSL je i sama misija branda koji je oduvijek davao ženama moć da izraze svoj identitet.

Vatrena, intenzivna, vođena intuicijom…Yves Saint Laurent žena utjelovljuje ove karakteristike. I danas, više nego ikad, ona slijedi njegov moto: “Tout, mais terriblement” – “Sve, ali do ekstrema“.

Iznimno kul, divlja ljepotica s prepoznatljivim potpisom; mlada pjevačica i kantautorica Dua Lipa – jedna od svjetski poznatih umjetnica u svijetu koja ujedno definira kulturne vrijednosti, zaštitno je lice i glas mirisa Libre Eau de Parfum, a sada i novog mirisa Libre Eau de Parfum Intense.

Ikonskimiris slobode. Novi, seksi kul cvjetni miris. Narastao između Francuske i Maroka. Osmišljen između Pariza i New Yorka. Negdje na granici između muževnosti i ženstvenosti… Sve ono što čini Libre tako prepoznatljivim. Ali u još intenzivnijem izdanju.

Budite spremni prigrliti svoju divlji, instinktivni karakter.

Sloboda je postala stanje uma. Način vođenja igre prema vlastitim pravilima. Zato što vi ostajete vjerne sebi. Bez kompromisa. Bez proturječnosti.

Opijajući miris koji ostavlja tinjajući mirisni potpis Libre Eau de Parfum Intense.

OSJETITE TOPLINU,
OSJETITE INTEZIVNOST,
OSLOBODITE SVOJE INSTINKTE
I ZAVRIŠTITE POPUT ODVAŽNE LAVICE.

MIRIS.
SEKSI, KUL. VRELIJI NEGO IKAD.

Libre Eau de Parfum Intense u potpuno novoj dimenziji, u kojoj ovaj ikonski miris prenosi nevjerojatnu dubinu i misterioznost kroz visoku koncentraciju koja reflektira svu raskoš u boji konjaka.

Libre predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. Provokativna odluka Anne Flipo bila je taj stil rodno zaokrenuti u ženski miris, baš kao što je Yves Saint Laurent smokingu odlučio dati ženski kroj.

Kreatori parfema Anne Flipo i Carlos Benaïm slijedeći svoje instinkte dovode ovu moćnu kompoziciju do samog vrhunca, intenzivirajući tenziju između kul muževnosti i zavodljive ženstvenosti u klasičnom Libre mirisu.

Za Libre je Anne prilagodila ključni sastojak fougèrea kako bi naglasila njegovu ekstravagantnost sa srži veličanstvene lavande iz Provanse, dovodeći najtoplije i najslađe slojeve te esencije do punog izražaja. Kada je Carlos Benaïm kreirao najsenzualniji i najčišći miris cvijeta naranče koji je ona ikada osjetila, razotkrivajući skriveni i zapaljivi temperament slatkog bijelog cvijeta. 

Libre Eau de Parfum Intense u ekstremnoj senzualnosti koju je kreirao majstorski duo, oslobađajući magnetičan miris iz srca džungle: vatreni akord orhideje.

Poput intrigantnog egzotičnog cvijeta na smokingu, naglašavajući ženstvenost žene koja ga nosi, orhideja kreira goruće cvjetno srce mirisa.

Riječi koje opisuju ovaj spoj su “cvjetni, kremasti, vanilijski te začinski s tragom dima”, omamljujući senzualni miris orhideje progara kroz topeće cvjetno srce Libre Intense, ujedinjavajući medeni trag gorućeg cvijeta naranče s nježnom vanilijom I blistavim akordom jantara, izgrađenog oko klasične ambergris note, Grisalva.

Naglašavajući Libre potpis kroz kontrast između muževnosti i ženstvenosti, kreatori parfema uvode novog igrača – vetiver. On je poznat po mračnoj aroma dima i drveta koje kreiraju opojne note u samoj bazi mirisa, ojačavajući snagu samog cvijeća.

Apsolutno couture , ali istovremeno divlji i senzualan. Vreliji, raskošniji, moćniji…Miris slobode nikad nije bio toliko Intenzivan.

SASTOJCI.
PALETA NOTA KREIRANA PO MJERI.

To je visoko modni preokret klasičnog muževnog stila. Libre, izrađen od materijala vrhunske kvalitete u čast Yvesu Saint Laurentu. U ovoj paleti napravljenoj po mjeri nalaze se ključni prirodni sastojci parfema, dekonstruirani i potom rekonstruirani kroz modernu tehnologiju, radi oslobađanja gole esencije svake note.

SRCE RASKOŠNE LAVANDE Francuska

Raskošna lavanda novi je kultivar razvijen zbog njegova mirisa i otpornosti na štetočine, a raste u nižim planinskim predjelima Provanse. Raskošna lavanda Yves Saint Laurenta iz održivog je uzgoja i predstavlja dio programa kojemu je za cilj promovirati povratak nasada lavande u Francuskoj.

Rukom ubrano cvijeće prvo se destilira parom, čime se dobiva 100 % prirodno esencijalno ulje. Ulje se zatim frakcionira uz CO2, procesom koji dopušta kreatorima parfema da eliminiraju manje poželjne, muževnije slojeve kako bi se izvukle zaista samo najljepše frakcije. Srce raskošne lavande dostojno dive, svježiji i cvjetniji odraz njezine esencije, posebno je rezerviran za ovu modnu kuću.

SRCE LAVANDINA Francuska

Lavandin, hibrid dviju divljih lavandi, još se od antičkog Rima koristi za miris odjeće (odakle i engleska riječ za veš, „laundry”) i dosta se dugo povezivao s pojmom čistoće. Danas predstavlja jedan od najvećih parfemskih nasada u Francuskoj. Kvaliteta koja ulazi u Libre dobiva se iz održivih uzgoja, s ciljem da se poboljšaju primanja poljoprivrednika osiguravanjem poštene cijene i garantiranjem stabilnih cijena u dugoročnom smislu.

Za ovaj se parfem koristi samo svježe ubrano cvijeće. Kako bi se očuvala vibrantna svježina, cvijeće se destilira na pari i zatim dekonstruira molekularnom destilacijom te ponovo aranžira u „srce”. Ova posebna kvaliteta do koje dolazimo posebno je rezervirana za Yves Saint Laurent.

SRCE ČISTOG CVIJETA NARANČE Maroko

Ovaj jedinstveni cvijet naranče, uzgojen u regijama Rabat-Salé-Kenitre u Maroku i ubran ženskim rukama, kreirao je majstor kreator parfema Carlos Benaïm kombinirajući najzamamnije i najintenzivnije frakcije njegove čiste esencije. „Koncentrat cvijeta, bujan do granice tjelesnosti”, opisuje njegova kreativna partnerica za Libre, Anne Flipo.

ČISTI JUNGLE ESSENCE™ S BURBON-VANILIJOM Madagaskar

Cvijet vanilije koji oprašujemo rukom na dan cvjetanja daje nam zelene plodove koje je potrebno ubrati kada sazriju i sušiti šest mjeseci kako bi se razvila njihova aroma. Vanilija Yves Saint Laurenta dolazi iz održivog uzgoja iz Madagaskara koji se održava programom u zajednici, uz vrhunska sredstva uložena u najbolje kvalitete, dozvoljavajući povećanje od 25 % u prihodima uzgajivača.

Vrhunski ekstrakt, stvoren samo za našu kuću, dobiva se korištenjem najmodernije tehnologije izvlačenja esencije, Jungle Essence™, koji zahvaća punu, bogatu aromu ploda. Ovaj moćni ekstrakt nježne teksture zahvaća jedinstveni svježi učinak sazrelih mahuna vanilije uz balzamične tonove.

AKORD ORHIDEJE: RIJETKI NOVI MIRIS DIVLJINE

Istovremeno dragocjena i delikatna poput kolibrića, ali i šarena poput jaguara. Orhideja Stanhopea Oculata povezana je s vanilijom, odnosno mahunom biljke roda vanilije, koja pripada obitelji orhideja. Kako bi privukla oprašivače, biljka proizvodi blag i uglađen miris. No s obzirom da ne ispušta esenciju, miris je potrebno prikupiti uz pomoć Living™ headspace tehnologije, najsuvremenije tehnike koja omogućava kreatorima parfema da analiziraju i reproduciraju miris sa savršenom mješavinom prirodnih sastojaka i ručno izrađenih molekula.