Otkrijte tajnu ukusnih pub style pita   

Zahladilo je pa su se druženja s terasa prebacila na obiteljska i prijateljska u toplini domova. Ako vas uskoro čeka uloga domaćina, predlažemo da isprobate recept za pub style pite od tijesta s vrelom vodom punjene mesom i povrćem koje je napravila gastro blogerica @bake_me_by_nina. Tijesta su njena posebna ljubav i obožava ih raditi, na sve moguće načine. Lisnata, prhka, dizana… baš sva. 

Za izradu tijesta koristila je Kenwood Multi Pro Go multipraktik. Izrada uz pomoć multipraktika je toliko jednostavna i toliko brza da će vam savršeno poslužiti u svim prigodama. Osim toga toliko je kompaktan da stane u svaku ladicu i jednom kad ga se dočepate, koristit ćete ga na dnevnoj bazi po nekoliko puta.

Kod pub style pita se koristi tijesto koje se sastoji od masti, brašna i vrele vode i jako je podatno za rad. Ovo tijesto koristite za slane pite, a ako ga dosad niste radili, svakako probajte.

Evo recepta:

PUB STYLE PITE (za 4 pite promjera 10 cm)

  • 350 g glatkog brašna
  • 3/4 žličice soli
  • 50 g maslaca
  • 50 g masti (svinjska)
  • 140 ml vode
  • 1 žumanjak

NADJEV

  • 1 glavica luka
  • 200 g mljevenog mesa
  • 200 g povrća ( smrznuti mix)
  • sol, papar, mljevena paprika

DODATNO

  • jaje za premazivanje

PRIPREMA

NADJEV

  • U dubljoj tavi na malo maslinovog ulja dinstajte usitnjen luk. Dodajte mljeveno meso te ga pirjajte dok ne posmeđi. Sad dodajte začine i smrznuti mix povrća. Po potrebi podlijte s malo vode te pirjajte 15-ak minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

TIJESTO

  • Vodu, maslac i mast otopite na vatri i ugrijte. U posudu od multipraktika stavite brašno, sol i razmućen žumanjak te kratko izmiksajte. Sada ulijte tekuće sastojke te kratko izradite u multipraktiku.
  • Tijesto izvadite iz multipraktika te rukama kratko promijesite i ostavite da se ohladi. Pripremite kalupe promjera 10 cm, ako ih nemate možete ih napraviti od komada folije.
  • Kalupe ne treba mastiti prije. Razvaljajte komad tijesta te ga postavite unutar kalupa. Nadjenite ga s pripremljenim mesom. Premažite rubove s razmućenim jajem te s drugim razvaljanim komadom tijesta preklopite pitu. Prstima spojite rubove i napravite rupu u sredini kako bi para moga izaći. Premažite s razmućenim jajem.
  • Isto ponovite s preostalim tijestom. Od ostatka možete izraditi listiće i postaviti na vrh pite.
  • Pecite 40-ak minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok vam površina lijepo ne porumeni.
  • Poslužite tople

Recept by: @bake_me_by_nina

Foto: @bake_me_by_nina