Inspiracije

Prilagodivši se novom ‘normalnom’, 17. po redu INSPIRACIJE otvorile su online kanal za svoje goste. Oni koji su mogli prisustvovati ovom online događanju uvjerili su se u uspješnost novonastale ‘online’ ideje da uz plemenite, dobre, pametne i prije svega inspirativne ljude ne može biti drugačije nego poučno i nadahnuto.

Organizatorica INSPIRACIJA, Anita Vukušić Crevar ugostila je svoje goste u velebnom EU BUSINESS CLUB SKY OFFICE, a voditeljica Jana Fabijanić i ambasadorica događanja Rosie Kugli moderirale su odabrane paneliste. Online prisutni uzvanici mogli su tako sudjelovati sa svojim pitanjima tijekom cijelog trajanja panela.
Uz poneki slatki zalogaj i pijuckanje čajeva Franck Superiore okusa Matcha Ginseng i Slatke bazgine bobice inspiracije nije nedostajalo.

Preko relaksacije do biznisa

Šarmanta i poduzetna Jelena Šangarelo, sa svojom je partnericom Rebekom Vegelj, osmislila i stvorila podlogu za vježbanje joge Melon&Lime. Maštoviti naziv tvrtke u prijevodu Dinja&Limeta, odraz je i njihovih zvanja, ali i vedrog pogleda na život, jer Jelena je grafička dizajnerica, a Rebeka restauratorica.  Ono što ovu genijalnu prostirku razlikuje od drugih je to što njihova podloga ima, ne biste vjerovali- integrirani NFC čip koji otključava aplikaciju s multimedijalnim sadržajem za vježbanje. Aplikacija sadrži videa s vježbama koje su osmislili ovlašteni učitelji joge. Naravno da se prostirka može koristiti za sve vrste rekreativnog istezanja i vježbanja, no aplikacija je samo vježbe iz joge. Uz ovakav genijalni proizvod, sigurni smo da će se svi oni koji se još nećkaju, lakše i brže odlučiti da baš na podlozi Melon&Lime krenu u osvajanje zdravih navika i tako prorade na očuvanju zdravlja.

Nema zdravlja do mentalnog zdravlja

Da nema zdravlja do mentalnog zdravlja objasnio nam je dr. Hrvoje Handl psihijatar, voditelj dnevne bolnice za poremećaje prehrane H(RANA. Ovaj totalno otkačeni i po svemu drugačiji liječnik još je i glumac, ali i muzičar koji nikad, ali baš nikad ne miruje. U ovim vremenima gubljenja ravnoteže i raznih nedaća koje su nas snašle od Covida do potresa, pomaže svima koji se bore sa strahovima, tjeskobom i paničnim napadima, krivnjom, opsesivno-kompulzivnim poremećajima, depresijom, traumama i PTSP-om, a od 2008 individualno radi sa osobama s poremećajem hranjenja.
– Želim svima koji pate osigurati mjesto i mogućnost da u sebi nađu onaj svemir koji su  potamnili oblaci razornih psihičkih procesa – objašnjava dok žedno upijamo svaku njegovu riječ. Naučio nas je da ništa nije normalno, no da je normalno da nam se još uvijek ‘trese’ tlo pod nogama. Hrvoje vjeruje u odnose i ljubav, ali ne vjeruje u društvene mreže i tražilice. Ne voli što vole mladi i ne želi biti mlad u duši. Bar ne u svojoj! 

Sve mogu i ništa ne moram

Znatiželja je ključ njenog uspjeha i za nju nema granica mogućeg. Ona je doktor filozofije, osmišljava  TV projekte, gostuje u emisijama i kreira ih, piše dizertacije i znanstvene tekstove. Dani su joj postali poligon na koji slijeću samo izazovi užitka, uživa u ljubavi (a kako i ne bi kad joj je muž strasni ljubavnik, partner i najbolji prijatelj), uživa u plodovima svoga rada i piše – jer ne mora! Ne, Mileva Pavlović nije žena iz nekog izmaštanog filma ili knjige, ona je stvarna i prekrasna. Žena koja svojom životnom pričom, stavovima, britkim jezikom, umom i perom, inspirira i nadahnjuje. Ispričala nam je kako je rasla i prerasla sve moguće prepreke, kako je živjeti na lokaciji Opatija-Beograd, kakav je osjećaj biti proglašen intelektualnom influencericom, kako se borila sa Covidom i strahovima, te koja bi je glumica glumila u filmu da ga ona režira. Divna i inspirativna, baš kao i večer koju smo proveli u online razgovorima sa našim gostima!

Uspješno predstavljanje gostiju na prvim ‘online’ INSPIRACIJAMA može se pripisati i sponzorima projekta Hendricks gin, Freixenet, Franck, Henkel i Dukat.

Autor teksta: Rosie Kugli

Photo: Inspiracije