Mašta radi svašta

Maštovite dječje glavice iskazali su svoju kreativnost na kulinarskoj radionici na temu pravilne prehrane mališana, a u sklopu provođenja projekta Sport Educe “Dijete u pokretu”. Radionica je održana u suradnji s DV Čigra. DIJETE U POKRETU je javnozdravstveni projekt za roditelje, djelatnike predškolskih ustanova i djecu predškolskog uzrasta. Briga o zdravlju je važna, a zdrave navike usvajaju se u djetinjstvu tako da je edukacija itekako potrebna. 

Uz potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Sport Educa već treću godinu za redom održava niz radionica “Dijete u pokretu” usmjerenu na budućnost i zdravlje djece. Projekt je usmjeren na važnost pravilne prehrane djece, redovito i dostatno kretanje, prevenciju pretilosti te brigu o higijeni i ekologiji.  Sukladno pozitivnim aktualnim promjenama vezanima za kvalitetniju prehranu u predškolskim ustanovama, smanjen udio šećera i soli u hrani, konzumacija povrća i voća u svakom obroku, a naročito trend povratka kuhanja u domove dokazuju da su ovakve vrste radionica izrazito potrebne i korisne.

Pokušajte se i vi zabaviti stvarajući ovakve ukusne zalogaje sa svojim klincima.

„Djeca su uživala u pripremanju zdravog doručka! Voljeli bismo kada bi i roditelji na sličan način uključili djecu u svakodnevne aktivnosti u kuhinji. Naime, tako kod djece razvijamo samostalnost, potičemo ih na kreativnost i upoznajemo s raznim namirnicama. Kada sami za pripremu jela koriste neke namirnice, one im djeluju privlačnije i rado će ih kušati. Mi smo ih potaknuli da kombiniraju Margo s komadićima voća i povrća. Bio je to pun pogodak! Djeca jedva čekaju novi kulinarski zadatak“, kazala je Martina Petrović, sukreatorica kreativnih sadržaja i odgajateljica u Dječjem vrtiću Čigra.

Partneri projekta: Margo Zvijezda, Perutnina Ptuj, Nivea, Persil, Silan, Vademecum, Dukat Hrvatska

Autor teksta: Sport Educa

Photo: Sport Educa