Gastro zvijezda
Jedan od najpoznatijih talijanskih sireva svakako je Galbani mozzarella – meki masni kravlji sir koji svakodnevno oduševljava ljubitelje lagane talijanske kuhinje. Upravo zbog toga, prave gastroljupce će razveseliti vijest da je asortiman Galbani mozzarelle obogaćen jednom posebnom mozzarellom – Galbani burratom. Burrata ima vrlo mekanu kremastu unutrašnjost, blagi i nježni okus, a njezin naziv dolazi od talijanske riječi burrata što znači nalik maslacu, kremasto.
Kada se prereže njezina sirasta opna dolazi se do mekane unutrašnjosti koja je kremasta kombinacija kremastog sira stracciatelle i vrhnja. Puni kremasti okus burrate najbolje dolazi do izražaja uz salate i pri samostalnoj konzumaciji uz malo maslinova ulja i rajčice. Također, ova sirna delicija izvrsna je i na tostiranom domaćem kruhu s avokadom, a recept možete pronaći na www.dukat.hr.